Salată a la russe cu maioneză de avocado
Legumele (cartofii, țelina și păstârnacul) se curăță de coajă.
Se pun la fiert în apă cu sare. Cartofii se pot fierbe și în coajă, dar în acest caz se fierb separat de restul legumelor.
După ce s-au fiert se scot din apă și se lasă să se răcorească,
după care se taie cubulețe.
Legumelor fierte se alătură și castraveții murați sau în oțet, de asemenea tăiați cubulețe,
precum și mazărea bine fiartă, în prealabil.
Se pregătește maioneza:
avocado curățat de coajă și fără sâmbure
se pisează cu furculița,
apoi se adaugă peste el câte puțin ulei și se mixează bine.
După ce s-a încorporat uleiul, se mai adaugă încă puțin ulei și câte puțin din sucul de lămâie.
La final, se adaugă muștarul
și se amestecă.
Maioneza obținută se adaugă peste legumele tăiate
și se încorporează în tot amestecul. Se condimentează cu sare și piper, după gust.
Se servește ca fel principal.