Legume cu tăiţei de orez la wok
Tăiţeii de orez se pun la fiert în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
După ce s-au fiert, pastele se clătesc sub jet de apă rece.
Ciupercile uscate se pun la înmuiat în apă rece.
Se pregăteşte supa de legume, dizolvând cubul de concentrat în apă fierbinte, pe foc.
Usturoiul se pisează.
Ghimbirul se taie mărunt.
Legumele se taie fideluţă.
şi se amestecă toate într-un castron.
În wok-ul bine încins, se pune ulei de susan şi ulei de măsline, apoi se adaugă usturoiul şi ghimbirul. Se lasă până când încep să se coloreze,
apoi se adaugă o porţie de legume
şi 3-4 linguri de supă de legume.
Se lasă la foc mare, până se reduce lichidul, apoi se adaugă sos de stridii
şi tăiţeii de orez
sos de soia
şi se amestecă pentru a se uniformiza gustul.
Se serveşte presărat cu susan prăjit şi sos dulce acrişor.