Piept de raţă la cuptor în stil asiatic
Morcovii se taie fâşii subţiri de 4-5 cm lungime.
Ghimbirul se curăţă şi se taie şi el fâşii subţiri.
Usturoiul se taie fideluţă.
Ceapa verde se taie fâşii se lungimea celor de morcov.
Lămâia se curăţă de coajă cu ajutorul curăţătorului de legume, apoi coaja se taie fâşiuţe
iar lămâia se stoarce.
Ciupercile se taie feliuţe.
Pieptul de raţă se crestează cu un cuţit pe partea cu piele. Se presară cu sare şi piper pe această parte,
apoi se pune într-un vas termorezistent, cu pielea în jos.
Pe lângă carne se pun legumele tăiate fâşii: ceapa verde,
morcovii,
coaja de lămâie,
se presară cu sare şi piper
şi se adaugă ciupercile.
Supa de legume se amestecă cu vinul de orez
şi sucul de lămâie.
Amestecul se adaugă în vasul cu carne şi legume.
Se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 60 de minute. În funcţie de grosimea cărnii, timpul se poate prelungi.
Friptura de raţă, bine făcută, se taie felii
şi se serveşte alături de legume.