Prăjitură cu măr ras
Mod de preparare
Merele rase se amestecă cu zahărul, făina, bicarbonatul de sodiu stins cu oţet şi un praf de sare.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2140/description/4eb99ff9cbd2c.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2140/description/4eb99ffa371cc.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2140/description/4eb99ffaa1cab.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2140/description/4eb99ffb19533.jpg)
Totul se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 45 de minute.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2140/description/4eb9a1c8cc449.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2140/description/4eb9a1c948ad6.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2140/description/4eb9a1c9c37cd.jpg)
Se prepară siropul încălzind apa împreună cu zahărul, până când acesta se dizolvă, apoi se adaugă cacaua şi esenţa de rom.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2140/description/4eb9a1ca37570.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2140/description/4eb9a1ca9804f.jpg)
Siropul se distribuie uniform peste prăjitura fierbinte.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2140/description/4eb9a1cb14f00.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2140/description/4eb9a1cb6f012.jpg)
Prăjitura se porţionează atunci când se răceşte.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/2140/description/4eb9a1e4ac48c.jpg)
Pentru luna noiembrie am primit invitaţia de la Xandrine, care ne provoacă să folosim în reţete mărul şi hreanul.