Pariziene cu mere

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Aluatul se frământă la maşina de făcut pâine. Se pune laptele,

apoi ouăle,

zahărul,

untul la temperatura camerei,

coaja rasă de lămâie,

făina,

drojdia,

apoi se fixează cuva în maşină şi se alege programul pentru aluaturi cu drojdie.

Cât timp se frământă şi creşte aluatul, se pregăteşte umplutura.

Merele, curăţate de sâmburi, se pun pe foc împreună cu zahărul, scorţişoara şi apa.

Se lasă pe foc până scade tot siropul.

Când aluatul a crescut se scoate din cuvă şi se modelează parizienele. Se formează un sul, care se porţionează în 10-12 bucăţi.

Fiecare bucată se trece prin făină, apoi se întinde cu sucitorul, astfel încât să se obţină o formă aproximativ pătrată.


În partea de sus se pune o lingură de compoziţie.

Apoi, se rulează partea de aluat cu compoziţie, până la jumătate.

Cealaltă jumătate de aluat, rămasă neacoperită se taie în fâşii late de un deget.

Se trece fiecare fâşie peste partea cu umplutură, obţinându-se o împletitură.

Se lasă la crescut pentru încâ jumătate de oră.

Se ung cu ou, se presară cu mac şi se bagă în cuptorul încins la 200 grade timp de 10-15 minute, până se rumenesc.

Se servesc atât calde cât şi reci.


Etichete: aluat | pariziene | mere
(17 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • acum fac pariziene cu ficat.maine fac cu branza si mere!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!adica luni.

  • e foarte buna am facut si eu

  • Uuuuuuuuuu , ce-mi place ... daca e utilizata ,,prietenuta" din bucatarie .
    PS Sa stii Cornelusa c-am facut poale-n brau cu aluat la MP ... :d

  Rețeta mai veche Caras la cuptor cu sos de lămâie şi pătrunjel Caras la cuptor cu sos de lămâie şi pătrunjel

Rețeta mai nouă   Limbă de porc cu maioneză şi castraveţi muraţi Limbă de porc cu maioneză şi castraveţi muraţi

publicitate
Comentarii (26)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Caietul cu rețete
Hai să gătim
Calebatuta.ro