Prăjitură cu cremă de vanilie şi krantz

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la prăjitura cu cremă de vanilie şi krantz"

    Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
    Albuşurile se bat spumă.

    Se adaugă zahărul şi se bat până se obţine o bezea tare.

    Gălbenuşurile se amestecă cu uleiul.

    Gălbenuşurile se toarnă peste spuma de albuşuri.

    Se adaugă şi făina amestecată cu praful de copt şi coaja rasă de lămâie şi se amestecă uşor cu o lingură, de jos în sus.


    Compoziţia obţinută se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 180 grade timp de 25 de minute. Tava are dimensiunile 35x26 cm.

  2. Preparăm "Crema la prăjitura cu cremă de vanilie şi krantz"

    Se amestecă amidonul cu câteva linguri de lapte rece şi cu zahărul.


    Restul de lapte se pune la fiert. Când începe să fiarbă se toarnă amidonul, amestecând să nu se lipească.

    Vasul de ia de pe foc, se mută compoziţia într-un castron şi se adaugă margarina şi zeama de lămâie, amestecând cu mixerul.


     

  3. Preparăm "Siropul la prăjitura cu cremă de vanilie şi krantz"

    Se amestecă ingredientele pe foc, până se dizolvă zahărul. Se lasă să se răcească.

  4. Preparăm "Krantz pentru prăjitura cu cremă de vanilie şi krantz"

    Nuca şi zahărul se pun împreună într-un vas, pe foc, până se caramelizează zahărul. Se pune apoi pe o hârtie de copt, se întinde în strat subţire şi se lasă să se răcească.

  5. continuăm cu rețeta de bază...

Blatul se taie în două.
Se însiropează prima jumătate de blat, apoi se adaugă jumătate din cremă şi se întinde uniform.


Se presară peste cremă nişte krantz pe care l-am zdrobit cu sucitorul şi deasupra cealaltă jumătate de blat pe care o însiropăm.

Peste blat se pune restul de cremă şi se întinde uniform.

Deasupra se presară din belşug krantz mărunţit.

Se porţionează în pătrate.

Etichete: vanilie | prajitura | krantz
(25 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Foarte gustoasa prajitura.

  Rețeta mai veche Pulpe aromate la cuptor Pulpe aromate la cuptor

Rețeta mai nouă   Prăjitură cu pere Prăjitură cu pere

publicitate
Comentarii (24)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro