Prăjitură cu pere

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la prăjitură cu pere"

    Se amestecă untul sau margarina cu mixerul la viteză maximă, până se obţine o cremă omogenă.

    Se adaugă treptat zahărul şi zahărul vanilat.

    Se adaugă ouăle (fiecare ou la 1/2 minut).

    Se amestecă făina cu praful de copt, cacaoa, scorţişoara şi se încorporează în amestecul obţinut anterior.

    Se adaugă vinul roşu, ciocolata rasă şi migdalele.

    Aluatul se toarnă într-o formă cu fund detaşabil unsă cu unt şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 35 de minute.

    Blatul se desprinde de formă şi se lasă la răcit. Apoi se taie în două pe orizontală.

     

  2. Preparăm "Crema pentru prăjitura cu pere"

    Se dizolvă gelatina conform instrucţiunilor de pe plic. Se bate foarte bine frişca şi se adaugă gelatina dizolvată, amestecând continuu.

    Din această cremă se opresc 3 linguri, restul de cremă se amestecă cu o pară tăiată cubuleţe, apoi se dă puţin la rece.

  3. Preparăm "Decorul la prăjitura cu pere"

    Se decojesc perele, se taie jumătăţi, se scot sâmburii şi se crestează de mai mlte ori cu cuţitul pe partea încovoiată.

    Vinul roşu se fierbe într-un vas cu zahărul şi batonul de scorţişoară, se adaugă jumătăţile de pere şi se călesc aproximativ 10 minute, întorcându-le din când în când.

    Se ia vasul de pe foc şi se lasă perele să se răcească în lichidul în care a fiert.

    Perele se scurg într-o sită, se strânge lichidul şi se păstrează 250 ml pentru prepararea tort gelee-ului (eventual se adaugă apă).

  4. continuăm cu rețeta de bază...

Blatul de jos se aşează pe un platou. Crema cu pere se distribuie deasupra acestuia şi se netezeşte.

Se pune deasupra a doua jumătate de blat şi se presează uşor.

Peste cel de-al doilea blat se întinde frişca oprită, neamestecată cu perele.

Jumătăţile de pere crestate se pun deasupra.

Peste pere se distribuie uniform tort gelee-ul preparat conform instrucţiunilor de pe plic.

Se lasă să se întărească 30 de minute.

Betty ne-a propus ca luna aceasta să folosim pere şi vinete. I-am acceptat provocarea. În reţeta aceasta am folosit doar perele.
Etichete: prajitura | pere | frisca
(3 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Prăjitură cu cremă de vanilie şi krantz Prăjitură cu cremă de vanilie şi krantz

Rețeta mai nouă   Pepeni muraţi Pepeni muraţi

publicitate
Comentarii (4)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro