Prăjitura Doboş

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la prăjitura Doboş"

    Se freacă gălbenușurile cu zahărul, până se obține o cremă.

    Albuşurile se bat spumă.

    Se adaugă crema de gălbenuşuri peste spuma de albuşuri,

    împreună cu făina.

    Se amestecă uşor cu paleta, de jos în sus.

    Compoziţia se împarte în 8 din care se coc foi subţiri, pe hârtie de copt,

    la 175 grade timp de 3-5 minute, cât să se rumenească puţin pe margini.

  2. Preparăm "Crema la prăjitura Doboş"

    Ouăle cu zahărul şi vanilia se pun pe foc până se îngroaşă.

    Se adaugă cacaua şi se amestecă.

    Untul, la temperatura camerei, se bate spumă.

    Se adaugă peste unt compoziţia cu cacao, la temperatura camerei.

    Se omogenizează.

  3. Preparăm "Crema caramel la prăjitura Snickers"

    Apa şi zahărul se pun pe foc până se evaporă toată apa.

    Se continuă încălzirea la foc mare până se caramelizează zahărul.

    Se adaugă smântâna

    şi untul.

    Se omogenizează compoziţia.

    Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

  4. continuăm cu rețeta de bază...

Crema rezultată se împarte în 7 părţi egale.

Se ung alternativ foile cu cremă.

Peste ultima foaie se toarnă crema caramel.

Se lasă să se întărească puţin crema, apoi se porţionează.

Etichete: prajitura
(29 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • ok.

  • tot timpul folosesc retetele dvoastra sunt grozave

  Rețeta mai veche Șalău înăbușit cu sos de roșii Șalău înăbușit cu sos de roșii

Rețeta mai nouă   Dulceață de măceșe Dulceață de măceșe

publicitate
Comentarii (8)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro