Tort Smetanik

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Foile la tort Smetanik"

    Se freacă untul cu zahărul.

    Se adaugă ouăle,

    zahărul vanilat,

    smântâna,

    uleiul,

    amestecându-se de fiecare dată cu mixerul.

    Se adaugă praful de sare şi bicarbonatul de sodiu stins cu zeamă de lămâie.

    La final, se adaugă nucile măcinate

    şi apoi, treptat, făină până se obţine un aluat care să nu se lipească de mână (cantitatea de făină diferă de la un producător la altul).

    Aluatul se lasă să se odihnească timp de 30 de minute. Apoi se împarte în 8 porţii egale.

    Din fiecare se întinde câte o foaie care se coace pe fundul unei tăvi rotunde (sau pătrate, dreptunghiulare, după preferinţă), decupându-se surplusul de aluat.

    Foile se coc la 200 grade timp de 10 minute.

  2. Preparăm "Crema la tortul Smetanik"

    Smântâna se bate bine cu zahărul.

    Se adaugă zahărul vanilat, coaja de lămâie şi nucile şi se lasă să stea câteva ore la frigider.

  3. continuăm cu rețeta de bază...

Foile se ung cu crema de smântână. Crema se distribuie în cantitate egală pe fiecare foaie şi se ia în calcul şi faptul că trebuie să rămână şi pentru suprafaţa exterioară a tortului.


Se lasă la rece până a doua zi, când se decorează după cum doreşte fiecare.


Etichete: tort | foi | crema | smantana | nuci
(43 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • este foarte fun si gustos tortul:D

  Rețeta mai veche Friptură de porc la cuptor Friptură de porc la cuptor

Rețeta mai nouă   Borş de curcan Borş de curcan

publicitate
Comentarii (21)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro