Tort de cacao cu crema de nucă

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la tortul de cacao cu crema de nucă"

    Albuşurile se separă de gălbenuşuri.

    Albuşurile se bat spumă tare cu sarea, se adaugă treptat zahărul şi se bate în continuare până se întăreşte bezeaua.

    Se pun gălbenuşurile unul câte unul, făina, cacaua şi praful de copt, amestecând compoziţia uşor, de jos în sus.

    Blatul se coace într-o formă de tort, unsă cu unt, în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 25 de minute.

  2. Preparăm "Crema la tort de cacao cu crema de nucă"

    Praful de budincă se dizolvă în lapte şi se fierbe la foc mic până se îngroaşă, amestecând continuu.


    Se lasă la răcit.
    Se freacă untul cu zahărul.


    Se adaugă lingură cu lingură crema cu lapte răcită, nuca şi esenţa de rom.


  3. Preparăm "Siropul la tort de cacao cu cremă de nucă"

    Se prepară pe foc un sirop din zahăr, apă şi cafeaua concentrată.

  4. continuăm cu rețeta de bază...

Blatul se taie în două pe orizontală. Fiecare parte se însiropează separat.
Jumătate din cremă se întinde pe unul din blaturi, iar deasupra se pune celălalt blat.


Se îmbracă tortul cu crema rămasă şi se decorează cu bomboame, ciocolată şi nuci prăjite tăiate mărunt.

Etichete: tort | cacao | crema | nuci
(18 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Îngheţată de cacao Îngheţată de cacao

Rețeta mai nouă   Friptură de curcan cu sos de vin la cuptor Friptură de curcan cu sos de vin la cuptor

publicitate
Comentarii (14)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro