Coșulețe de ciocolată cu cremă de mascarpone și unt de arahide

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se amestecă făina cu cacaua, zahărul și sarea.

Se adaugă untul

și brandy

și se amestecă până se obține un aluat sfărâmicios.

Se adaugă, pe rând, gălbenușurile

și apa rece, treptat,

și se obține un aluat potrivit de tare și nelipicios. Cantitatea de apă ce trebuie adăugată poate varia în funcție de tipul de făină folosit, pentru a obține consistența corespunzătoare a aluatului.

Se invelește în folie alimentară și se dă la rece pentru 30 de minute.

Din aluatul rece se ia o porție mică și se întinde o foaie subțire,

ce se decupează cu forma cu petale.

Aceste forme se coc în tava de minibrioșe, în cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 12-15 minute.

Se lasă să se răcească.

Se pregătește crema.

Untul de arahide

se amestecă cu mascarpone.

Se adaugă zahărul pudră

iar, la final, frișca lichidă.

Se obține o cremă fină.

Se umplu cupele cu ajutorul unui poș,

apoi se poate face un grilaj de ciocolată din ciocolată topită sau se pot decora, după preferință, cu arahide.

Se dau la rece.

(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Prefer sa o degust decat sa fac! Abia astept sa am ocazia!

  Rețeta mai veche Doradă cu pesmet și pătrunjel la cuptor Doradă cu pesmet și pătrunjel la cuptor

Rețeta mai nouă   Pâine cu ceapă și brânză cheddar Pâine cu ceapă și brânză cheddar

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro