• Tarte cu mazăre

    Tarte cu mazăre

    Se amestecă făina cu oul și untul tăiat cubulețe. Se frământă până se omogenizează aluatul. Se taie…

  • Supă cremă de ciuperci

    Supă cremă de ciuperci

    Ceapa se taie solzișori, ciupercile se taie cubulețe, la fel și țelina și păstârnacul. Usturoiul se zdrobește.…

  • Tort de ciocolată cu vișine

    Tort de ciocolată cu vișine

    Zahărul, untul la temperatura camerei, făina, praful de copt, cacaua, ouăle și laptele se amestecă bine cu…

  • Piept de rață în stil asiatic cu paste de orez

    Piept de rață în stil asiatic cu…

    Cuișoarele, semințele de fenel, anasonul și piperul se dau prin râșniță. Pipetul de rață se condimentează…

  • Coaste de miel la cuptor cu sos de vin roșu

    Coaste de miel la cuptor cu sos de vin…

    Usturoiul se pisează, se amestecă cu ulei de măsline şi condimente, sare şi piper, iar cu amestecul rezultat…

  • Chec cu fructe uscate

    Chec cu fructe uscate

    Untul şi zahărul se freacă cu mixerul. Se adaugă ouăle şi se mixează bine. Se adaugă şi mierea, apoi…

  • Chec

    Chec

    Untul, zahărul şi zahărul vanilat se bat cu mixerul. Se adaugă ouăle, pe rând, mixând foarte bine după…

  • Tartă cu brânză telemea și roșii

    Tartă cu brânză telemea și roșii

    Se amestecă făina cu untul şi un praf de sare. Se frământă până se obţin nişte firimituri. Se adaugă…

  • Vită cu cimbru și boia

    Vită cu cimbru și boia

    Pulpa de vită se pune la fiert cu legumele întregi şi condimentele. Se fierbe timp de o oră, în oala sub…

  • Piept de curcan cu ficăței, ciuperci și roșii cherry

    Piept de curcan cu ficăței, ciuperci…

    Pieptul de curcan se taie felii potrivit de groase, care se presează cu hârtie absorbantă, şi se presară…

  • Chec cu ghimbir și cremă de ciocolată

    Chec cu ghimbir și cremă de ciocolată

    Se amestecă făina cu praful de copt, ghimbirul, nucşoara, scorţişoara, cuişoarele. Mierea şi untul se pun…

  • Piept de curcan umplut cu bacon și ciuperci

    Piept de curcan umplut cu bacon și…

    Baconul se taie fâşii, iar usturoiul se taie mărunt. apoi se căleşte în două linguri de ulei de măsline.…

  • Somon cu mărar

    Somon cu mărar

    Fileurile de somon se aşează într-un vas termorezistent, se presară cu sare şi piper, cu mărar uscat sau…

  • Ouă fierte cu sos de ciuperci

    Ouă fierte cu sos de ciuperci

    Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în unt până devine aurie. Se adaugă ciupercile, cubul de concentrat…

  • Iepure cu sos pesto

    Iepure cu sos pesto

    Baconul se taie cubuleţe mici care se rumenesc într-o tigaie. După ce s-au prăjit se scot pe o farfurie. În…

  • Baghete de pește

    Baghete de pește

    Se dezosează carne de peşte şi se dă de 2 ori prin maşina de tocat. Carnea tocată se amestecă cu ceapa…

  • Sărățele poloneze

    Sărățele poloneze

    Se amestecă făina cu untul la temperatura camerei. Se adaugă piureul de cartofi şi se frământă până se…

  • Chec aperitiv

    Chec aperitiv

    Baconul se taie cubuleţe şi se prăjesc până devin crocante. Se adaugă măslinele tăiate feliuţe subţiri…

  • Tort de clătite

    Tort de clătite

    Se face compoziţia pentru clătite. Se pregătesc foile de clătite. Aceste nu se vor rula, nici nu se vor împacheta.…

  • Chefal cu legume la cuptor în stil tunisian

    Chefal cu legume la cuptor în stil…

    Cartofii se taie cuburi şi se fierb pe jumătate (aproximativ 10 minute). Peştele se taie rondele şi se aşează…

  • Chips-uri de cartofi la cuptor

    Chips-uri de cartofi la cuptor

    Cartofii noi se spală foarte bine, îndepărtând bine tot pământul, apoi se taie în felii foarte subţiri.…

  • Cozi de raci în sos de vin şi usturoi

    Cozi de raci în sos de vin şi usturoi

    Se pune apă la fiert cu sare, piper boabe, foi de dafin şi usturoiul tăiat feliuţe subţiri. Când începe…

  • Tort de cacao cu nucă

    Tort de cacao cu nucă

    Se pregăteşte mai întâi blatul: Făina se amestecă cu praful de copt şi cacaua. Se separă ouăle, iar albuşurile…

  • Pastă de ton cu vin roşu şi castraveţi muraţi

    Pastă de ton cu vin roşu şi castraveţi…

    Peştele din conservă se pune într-un castron, cu tot cu ulei. Se adaugă castravetele murat, tăiat cuburi…

  • Pască din aluat de cozonac de Paşti

    Pască din aluat de cozonac

    În cuva de la maşina de făcut pâine, se pun ingredientele pentru aluat: laptele, ouăle, smântâna, un praf…

  • Drob din ficăţei de pui

    Drob din ficăţei de pui

    Ficăţeii de pui se pun la fiert în apă cu sare, cu ceapa şi morcovul. Se lasă să fiarbă bine, aproximativ…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro