Tartă cu brânză telemea și roșii

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se amestecă făina cu untul şi un praf de sare.

Se frământă până se obţin nişte firimituri. Se adaugă cimbru

şi 2-3 linguri de apă rece pentru a lega aluatul.

Se frământă până se omogenizează, se înveleşte în folie de plastic şi se dă la frigider pentru 20 de minute.

Aluatul rece se întinde într-o tavă pentru tarte,

insistând pe pereţii formei, astfel încât să depăşească puţin marginea.

Se căptuşeşte interiorul formei cu hârtie de copt, în care se pun boabe de fasole, cât să acopere toată suprafaţa, apoi se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 15 minute. Se scoate hârtia şi boabele din formă şi se mai coace încă 5 minute, pentru a se rumeni la suprafaţă.

Între timp se pregătesc ingredientele pentru umplutură.

Smântâna se amestecă cu ouăle

şi pătrunjelul tocat mărunt.

Se condimentează cu sare şi piper.

Ceapa verde se taie şi ea mărunt

şi se căleşte în ulei de măsline.

Roşiile se taie rondele subţiri.

Ceapa călită se întinde uniform pe toată suprafaţa tartei, iar peste ceapă se aşează rondelele de roşii.

Peste roşii se distribuie brânza telemea tăiată felii,

iar deasupra se toarnă amestecul de smântână, ou şi pătrunjel.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 50-60 de minute, până când se rumeneşte şi se leagă umplutura.

Se serveşte caldă sau rece, simplă sau alături de o salată asortată.

Etichete: tarta | branza
(2 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Varză călită Varză călită

Rețeta mai nouă   Tofu la grătar Tofu la grătar

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro