-
Salată de cartofi dulci cu telemea
Cartofii se spală foarte bine de pământ, se acoperă cu apă, se adaugă un praf de sare, după care se fierb…
-
Tagliatelle cu șuncă, brânză și…
Pastele se pun la fiert în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert se scurg și…
-
Tartă cu brânză telemea și roșii
Se amestecă făina cu untul şi un praf de sare. Se frământă până se obţin nişte firimituri. Se adaugă…
-
Omletă cu brânză și măsline
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în 2 linguri de ulei. Se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe şi se călesc…
-
Vinete cu brânză la cuptor
Usturoiul se pisează şi se freacă cu puţin ulei. Brânza telemea se taie felii groase de 0,5 cm şi se ung…
-
Cartofi cu rozmarin şi telemea
Cartofii se curăţă de coajă. Se taie rondele subţiri. Se presară cu sare, piper, cimbru şi rozmarin. Se…
-
Chec aperitiv
Baconul se taie cubuleţe şi se prăjesc până devin crocante. Se adaugă măslinele tăiate feliuţe subţiri…
-
Cartofi copţi în coajă cu telemea…
Cartofii foarte bine spălaţi, se pun într-un vas termorezistent şi se coc în cuptorul încins la 220 grade…
-
Pateuri cu brânză şi ou
Brânza telemea se sfărâmă şi se amestecă cu un ou. Aluatul foietaj decongelat la temperatura camerei, se…
-
Cuib de mămăligă cu brânză şi…
Se unge cu unt un vas termorezistent. Se tapetează cu mămăligă. Se umple "cuibul" cu brânză telemea sfărmată.…
-
Omletă din albuşuri cu brânză
Brânza telemea şi caşcavalul se rad şi se amestecă. Ardeiul se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe.…
-
Felii de cartofi cu ou şi telemea
Cartofii se taie felii foarte subţiri, folosind răzătoarea. Feliile de cartofi se stropesc cu ulei, se adaugă…
-
Plăcintă cu brânză telemea și iaurt
Pentru umplutură: Brânza telemea se dă prin răzătoarea mare şi se amestecă cu ouăle. Foile Făina se amestecă…
-
Plăcintă cu brânză în aluat foietaj
Făina (400 g) se amestecă cu 2 gălbenuşuri, iaurtul, apa carbogazoasă şi un praf de sare. Se obţine un…
-
Crochete de dovlecei cu brânză
Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie pe lungime, în sferturi. Iaurtul se amestecă cu ulei. Se amestecă…
-
Spanac cu piept de pui, ciuperci şi…
Spanacul se spală foarte bine în apă rece, apoi se curăţă de cozi. Se pune la fiert apă cu sare şi când…
-
Terină cu spanac
Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în ulei. Se adaugă spanacul decongelat şi jumătate din…
-
Penne cu roşii uscate
Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se taie mărunt ceapa, usturoiul şi roşiile. …
-
Budincă de cartofi cu ardei gras
Se fierb cartofii în coajă, se scurg, se curăţă de coajă şi se taie cuburi. Ardeiul se curăţă de cotor…
-
Piept de pui umplut cu spanac
Spanacul se spală bine, apoi se opăreşte în apă cu sare. Se scurge de apă şi se taie fâşii. Ouăle se…
-
Macaroane cu brânză
Se pune o cratiţă cu apă la fiert, se adaugă sare. Când dă în clocot, se pun macaroanele şi se fierb conform…
-
Budincă de cartofi cu ceafă afumată
Se pune laptele la foc şi, când începe să fiarbă, se pun cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cuburi.…
-
Musaca de curcan
Se fierbe carnea de curcan, se scoate din oală şi se pun cartofii la fiert în aceeaşi zeamă cu sare. Se face…
-
Sărăţele
Se amestecă toate ingredientele şi se dă la frigider pentru 3 ore. Se întinde o foaie, se taie fâşii, se…
-
Cartofi franţuzeşti
Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă în apă cu sare. Se lasă apoi să se răcească, se curăţă…
Reţete cu "brânză telemea"