Prăjitură cu cafea

Ouăle se bat cu un praf de sare.


Se adaugă zahărul și se freacă foarte bine până se obține o cremă.



Se încorporează făina și cacaua,


subțiind aluatul cu lapte.


La final se adaugă praful de copt și se omogenizează bine.


Compoziția rezultată se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt,


care se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de o oră, fără a deschide ușa cuptorului în tot acest timp.

În acest timp se pregătește crema:

Untul se freacă foarte bine,

se adaugă zahărul

și cele 2 gălbenușuri

și se amestecă bine cu mixerul.

Se adaugă cafeaua puțin câte puțin amestecând continuu pentru a obține o cremă omogenă.


La final se adaugă lichiorul.


După ce s-a răcit blatul, se taie în două sau în trei, după preferință. Se însiropează cu cafea dulce primul blat,


se întinde uniform, pe toată suprafața cantitatea corespunzătoare de cremă (1/2 dacă se taie blatul în două sau 1/3 dacă se taie blatul în trei. Se opresc 2-3 linguri de cremă pentru ornat).


Se pune al doilea blat, se însiropează, iar peste el se întinde uniform încă o porțiune de cremă.


Se procedează la fel și pentru ultima bucată de blat, dacă s-a ales să se taie blatul în trei.


Se ornează cu cremă

și se pudrează cu ness.

Se dă la rece până se întărește crema, apoi se porționează și se servește.












