Prăjitură Pinguin

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la prăjitura Pinguin"

    Se separă albuşurile de gălbenuşuri.

    Gălbenuşurile se bat cu zahărul

    şi zahărul vanilat,

    până se obţine o cremă fină.

    Se adaugă făina,

    cacaua

    şi pesmetul.

    Se mixează bine,

    apoi se pun, pe rând, laptele,

    uleiul,

    iar la final, mierea.

    Albuşurile se bat separat cu un praf de sare.

    Cu ajutorul unei palete, amestecând de jos în sus, se încorporează crema de gălbenuşuri în spuma de albuşuri.

    Compoziţia obţinută se împarte în două şi se coc, pe rând, două foi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

    Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 12-15 minute.

    Se lasă să se răcească, fără a îndepărta hârtie de copt.

  2. Preparăm "Crema la prăjitura Pinguin"

    Se bate frişca tare,

    se adaugă întăritorul,

    apoi mierea,

    laptele condensat

    şi zahărul vanilat.

    Se obţine o cremă tare, care se dă la rece.

  3. Preparăm "Glazura I la prăjitura Pinguin"

    Ciocolata împreună cu untul

    se topesc pe baie de apă

    până se topeşte ciocolata.

  4. Preparăm "Glazura II la prăjitura Pinguin"

    Ingredientele se pun pe baie de apă

    şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.

  5. continuăm cu rețeta de bază...

Peste prima foaie

se pune 1/2 din crema de frişcă

şi se nivelează.

Se toarnă glazura I, imediat ce a fost făcută, se întinde uniform

şi se dă la rece până se întăreşte glazura.

Se pune al doilea strat de cremă,

se uniformizează

şi se aşează cea de-a doua foaie de blat.

Se presează bine şi se îndepărtează hârtia de copt.

Deasupra se toarnă glazura II,

se întinde uniform

şi se dă prăjitura la rece câteva ore.

Se porţionează.

Etichete: prajitura | ciocolata | frisca
(12 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Foarte buna am incercat-o si eu felicitari. O cautam demult dar in sfarsit am gasito :D :*

  • Prajitura arata atit de apetisant!!!Felicitari si multumiri nu numai pentru reteta ci si pentru minunatele, apetisantele foto!!
    Reteta o i-au cu mine si o sa o pun cu siguranta in pracica din motive bine intemeiate.
    - este buna la gust
    - demult o am in vizir dar tot am aminat
    - iar o aniversare sta in prag
    ...cred ca sint motive destule de a ma apuca de treaba :-)))
    Mii de multumiri si spor la bucatarit in continuare!
    Laura S.

  Rețeta mai veche Ouă poșate pe strat de brânză Ouă poșate pe strat de brânză

Rețeta mai nouă   Roșii umplute cu ouă Roșii umplute cu ouă

publicitate
Comentarii (8)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro