Tortul sultanului

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la tortul sultanului"

    Se amestecă făina, amidonul, cacaua, alunele măcinate şi zahărul.

    Se separă 7 dintre cele 9 ouă; cele 2 ouă întregi şi cele 7 gălbenuşuri se bat cu mixerul, apoi se adaugă peste ele amestecul de mai sus.

    Se topeşte untul şi se încorporează şi el.

    Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare

    şi se adaugă peste compoziţia de mai sus, amestecând uşor cu lingura, de jos în sus.

    Amestecul rezultat de toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

    Se coace în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 10 minute.

  2. Preparăm "Crema de vanilie la tortul sultanului"

    Laptele, untul şi esenta de vanilie se pun pe foc.

    Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul până se obţine o cremă.

    Peste crema de gălbenuşuri se adaugă amidonul şi laptele fierbinte, în fir, amestecând continuu

    şi se pune pe foc la flacără mică, până se îngroaşă.

    Se lasă să se răcească, amestecând din când în când, ca să nu se facă pojghiţă.

  3. Preparăm "Crema de ciocolată la tortul sultanului"

    Se bate smântâna cu zahărul.

    Ciocolata se topeşte pe baie de apă,

    iar jumătate din cantitate se adaugă peste frişca bătută. Se omogenizează.

    Cealaltă jumătate de ciocolată topită se amestecă cu o treime din crema de vanilie.

    Se unesc cele două creme

  4. Preparăm "Crema de alune la tortul sultanului"

    Frişca se bate.

    Se adaugă restul de cremă de vanilie, coniacul, gelatina înmuiată şi dizolvată conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi alunele măcinate şi se amestecă.

  5. Preparăm "Glazură de ciocolată la tortul sultanului"

    Frişca se încălzeşte cu smântâna.

  6. continuăm cu rețeta de bază...

Blatul se taie în două şi se însiropează foarte bine cu sirop din compot la care s-au adăugat 3 linguri de coniac.

Se adaugă crema de ciocolată şi se uniformizează.

Se însiropează şi cea de-a doua foaie de blat şi se pune peste crema de ciocolată.

Peste al doilea blat se pune crema de alune şi se dă la rece pentru o oră.

După ce crema s-a întărit puţin, se toarnă uniform glazura şi se dă din nou la rece.

Se decorează după preferinţă, cu creţuri din ciocolată şi ciocolată albă.

Se ţine la rece până la servire.


Etichete: tort | ciocolata | vanilie
(5 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Delicios.

  • dupa ingrediente se afla in,, top5";eu nu ma pricep sa-l fac,dar cand am sa am ocazia.....am sa-l ,,analizez" in detaliu cu rabdare....

  Rețeta mai veche Creveţi crocanţi Creveţi crocanţi

Rețeta mai nouă   Gogoşari umpluţi cu conopidă Gogoşari umpluţi cu conopidă

publicitate
Comentarii (6)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro