Minitorturi cu ciocolată și cafea
- Ingrediente
-
- Blatul la minitorturi cu ciocolată și cafea
- 4 ouă
- 85 grame zahăr
- 115 grame făină
- 20 grame amidon
- sare
- 40 grame unt
- Siropul de cafea la minitorturi cu ciocolată și cafea
- 100 mililitri cafea
- 50 grame zahăr
- Mousse de mascarpone pentru minitorturi cu ciocolată și cafea
- 150 grame mascarpone
- esență de vanilie
- 4 grame gelatină
- 150 grame ciocolată albă
- 150 mililitri frișcă
- Crema de cafea pentru minitorturi cu ciocolată și cafea
- 150 mililitri frișcă lichidă
- 75 mililitri cafea tare
- 2 gălbenușuri
- 20 grame zahăr
- 60 grame ciocolată cu lapte
- 4 grame gelatină
- Mousse de ciocolată cu pralină pentru minitorturi cu ciocolată și cafea
- 60 grame zahăr pentru pralină
- 30 mililitri apă pentru pralină
- 60 grame alune de pădure pentru pralină
- 2 gălbenușuri
- sare
- 50 grame zahăr
- 25 mililitri apă
- 4 grame gelatină
- 150 grame ciocolată 50-60 % cacao
- 300 mililitri frișcă lichidă
- Glazura de ciocolată și cafea pentru minitorturi cu ciocolată și cafea
- 50 mililitri frișcă lichidă
- 80 mililitri apă
- 150 grame zahăr
- 100 grame miere
- 150 mililitri lapte
- 50 grame cacao
- 1 linguriță ness
- 11 grame gelatină dizolvată în 55 ml apă
-
Preparăm "Blatul la minitorturi cu ciocolată și cafea"
Ouăle împreună cu zahărul
se mixează până se obține o cremă.
Făina se amestecă cu sarea și amidonul și se adaugă peste ouăle bătute.
Untul topit și răcit
se adaugă peste amestecul de ouă și se omogenizează.
Compoziția obținută se pune într-o tavă cu hârtie de copt cu dimensiunile 40x30 cm
și se coace 8-10 minute la 180 grade.
-
Preparăm "Siropul de cafea la minitorturi cu ciocolată și cafea"
Cafeaua se fierbe cu zahărul. Se lasă să se răcească.
-
Preparăm "Mousse de mascarpone pentru minitorturi cu ciocolată și cafea"
Gelatina se pune la înmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Frișca lichidă se bate cu mixerul.
Ciocolata se topește pe baie de apă.
Mascarponele se mixează cu esența de vanilie
apoi se adaugă ciocolata topită și răcită.
Gelatina dizolvată
se adaugă la amestecul de mascarpone.
Se încorporează și frișca bătută.
-
Preparăm "Crema de cafea pentru minitorturi cu ciocolată și cafea"
Frișca lichidă se amestecă cu cafeaua,
gălbenușurile și un praf de sare și se pune pe foc.
Se lasă până se îngroașă, aproximativ 5-10 minute.
Se ia de pe foc și se adaugă ciocolata, amestecând bine să se topească.
Gelatina dizolvată conform instrucțiunilor de pe ambalaj, se adaugă la amestec. Se lasă să se răcească puțin.
-
Preparăm "Mousse de ciocolată cu pralină pentru minitorturi cu ciocolată și cafea"
Se pregătește mai întâi pralina.
Se amestecă zahărul cu apa
și se pune pe foc pentru câteva minute, până începe să caramelizeze.
Se ia de pe foc și se adaugă alunele de pădure. Se amestecă bine.
Se pune pe o hârtie de copt și se lasă să se răcească, apoi se mărunțesc la robot sau se mojarează.
Se continuă cu pregătirea mousse-ului.
Frișca lichidă se bate spumă tare.
Zahărul și apa se pun pe foc până se dizolvă zahărul.
Gălbenușurile se mixează cu sarea.
Se adaugă siropul de zahăr fierbinte, amestecând continuu,
până se răcește compoziția.
Ciocolata topită se adaugă peste frișca bătută,
împreună cu gelatina, dizolvată conform instrucțiunilor de pe ambalaj, și crema de gălbenușuri.
Se amestecă ușor cu paleta.
Se adaugă și pralina.
-
Preparăm "Glazura de ciocolată și cafea pentru minitorturi cu ciocolată și cafea"
Frișca se amestecă cu zahărul, apa, ness-ul
și mierea.
Cacaua se amestecă cu laptele
până se obține o compoziție mai puțin solidă ce poate fi mai ușor încorporată, pentru a evita formarea cocoloașelor.
Se adaugă peste celelalte ingrediente și se pun toate pe foc până se îngroașă.
Se ia de pe foc, se lasă să se răcorească, apoi se adaugă gelatina pusă la înmuiat în 55 ml apă pentru 10 minute, dizolvată apoi pe baie de apă.
Glazura se trece printr-o sită fină.
Se lasă să se răcească la temperatura camerei.
-
continuăm cu rețeta de bază...
După ce blatul s-a răcit complet, se decupează cercuri de blat, ce trebuie montate în inele detașabile.
Se poate face sub orice formă, cu condiția să aibă inel detașabil.
Cu siropul rece se însiropează blaturile, nu în mod exagerat.
Se pun pe fiecare blat 2-3 linguri din mousse-ul de mmascarpone. Se dă la rece.
După ce s-a întărit mousse-ul de mascarpone, se scot din frigider și se adaugă un strat subțire de cremă de cafea.
Se dă din nou la rece.
După ce s-a întărit stratul de cremă de cafea, se adaugă mousse-ul de ciocolată cu pralină.
Se lasă la rece peste noapte.
A doua zi, se scot din formele detașabile și se toarnă glazura (care se pregătește în ziua în care vor fi glazurate minitorturile).
Se acoperă minitorturile uniform cu glazură.
Se decorează după preferință cu trufe și așchii de ciocolată.
-
milica22 Jan.2018
Sunt convins ca este super delicios! Felicitari!