Mousse de căpșuni cu ciocolată albă
- Ingrediente
-
- 250 grame căpșuni
- 50 grame zahăr pudră
- 5 linguri suc de portocale
- 200 grame smântână dulce
- 100 mililitri frișcă
- 1 plic gelatină
- 2-3 linguri apă rece
- 200 grame căpșuni pentru jeleu
- 2 linguri zahăr pudră pentru jeleu
- 1 lingură suc de portocale pentru jeleu
- 150 grame ciocolată albă
- 250 mililitri frișcă
Portocalele se storc.
Căpşunile
împreună cu zahărul pudră
şi 3 linguri de suc de portocale
se amestecă cu blenderul până se obţine o pastă.
Se adaugă smântâna dulce
şi se omogenizează.
Se obţine un piure de căpşuni.
Gelatina se pune la înmuiat cu 3 linguri de apă rece, iar după ce a stat 10 minute, se adaugă 2 linguri de suc de portocale
şi se dizolvă pe baie de apă.
Din gelatina dizolvată se păstrează o lingură pentru jeleul de căpşuni, iar restul se adaugă peste piureul de căpşuni.
Separat, se bate frişca,
apoi se adaugă peste spuma de căpşuni.
Se omogenizează cu ajutorul blenderului.
Această compoziţie se distribuie în 8 pahare transparente.
Se dau la rece până se încheagă bine mousse-ul.
Între timp, se pregăteşte jeleul de căpşuni.
Câpşunile
împreună cu zahărul pudră şi sucul de portocale
se amestecă cu blenderul. Se poate strecura amestecul prin sită, pentru a indepărta seminţele de căpşuni şi pentru a obţine un jeleu mai fin.
Se adaugă gelatina dizolvată şi se omogenizează.
După ce stratul de mousse de căpşuni s-a întărit, se adaugă jeleul şi se dă din nou la rece.
Cât timp paharele cu jeleu sunt la rece, se topeşte pe baie de apă ciocolata albă,
apoi se adaugă peste frişca bătută bine.
Se amestecă
şi se distribuie în pahare, peste jeleul de căpşuni.
Peste mousse-ul de ciocolată albă se pune câte o căpşună feliată.
Se dă la rece pentru câteva ore.