Mousse de căpșuni cu ciocolată albă

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Portocalele se storc.

Căpşunile

împreună cu zahărul pudră

şi 3 linguri de suc de portocale

se amestecă cu blenderul până se obţine o pastă.

Se adaugă smântâna dulce

şi se omogenizează.

Se obţine un piure de căpşuni.

Gelatina se pune la înmuiat cu 3 linguri de apă rece, iar după ce a stat 10 minute, se adaugă 2 linguri de suc de portocale

şi se dizolvă pe baie de apă.

Din gelatina dizolvată se păstrează o lingură pentru jeleul de căpşuni, iar restul se adaugă peste piureul de căpşuni.

Separat, se bate frişca,

apoi se adaugă peste spuma de căpşuni.

Se omogenizează cu ajutorul blenderului.

Această compoziţie se distribuie în 8 pahare transparente.

Se dau la rece până se încheagă bine mousse-ul.

Între timp, se pregăteşte jeleul de căpşuni.

Câpşunile

împreună cu zahărul pudră şi sucul de portocale

se amestecă cu blenderul. Se poate strecura amestecul prin sită, pentru a indepărta seminţele de căpşuni şi pentru a obţine un jeleu mai fin.

Se adaugă gelatina dizolvată şi se omogenizează.

După ce stratul de mousse de căpşuni s-a întărit, se adaugă jeleul şi se dă din nou la rece.

Cât timp paharele cu jeleu sunt la rece, se topeşte pe baie de apă ciocolata albă,

apoi se adaugă peste frişca bătută bine.

Se amestecă

şi se distribuie în pahare, peste jeleul de căpşuni.

Peste mousse-ul de ciocolată albă se pune câte o căpşună feliată.

Se dă la rece pentru câteva ore.

(2 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Tofu la grătar Tofu la grătar

Rețeta mai nouă   Supă de cocoș cu tăiței de casă Supă de cocoș cu tăiței de casă

publicitate
Comentarii (4)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro