Deserturi

Fie iarnă, fie vară, la orice vârstă simţim nevoia din când în când de a servi un desert fie el dulce sau sărat, cu fructe, ciocolată sau frişcă.

  • Fursecuri cu alune şi ciocolată

    Fursecuri cu alune şi ciocolată

    Margarina se mixează. Se adaugă treptat zahărul, zahărul brun, zahărul vanilat şi sarea. Se amestecă cu…

  • Brioşe "Fantomă"

    Brioşe "Fantomă"

    Crema se pune deasupra brioşelor, cu ajutorul unei seringi. Marţipanul se modelează sub forma unor fantomiţe.…

  • Prăjitură Snickers

    Prăjitură Snickers

    Într-o formă de cozonac tapetată cu folie alimentară, se aranjează un strat de biscuiţi. Peste acest prim…

  • Prăjitură Opera

    Prăjitură Opera

    Primul blat se unge cu sirop. Se întinde uniform jumătate din crema de cafea. Se pune cel de-al doilea blat…

  • Tort diplomat cu struguri

    Tort diplomat cu struguri

    Ouăle se amestecă cu zahărul, şi se mixează pe baie de apă până devin o cremă de consistenţa unei smântâni.…

  • Tortul sultanului

    Tortul sultanului

    Blatul se taie în două şi se însiropează foarte bine cu sirop din compot la care s-au adăugat 3 linguri…

  • Ciocolată din cacao

    Ciocolată din cacao

    Cacaua se cerne. Împreună cu untul se pune în blender şi se amestecă. Apa se pune pe foc şi când începe…

  • Tort Saint Honoré

    Tort Saint Honoré

    Aluatul de tartă se întinde într-un cerc cu diametrul de 24 cm. Se pune pe hârtie de copt, într-o tavă.…

  • Tort Pavlova

    Tort Pavlova

    Albuşurile se bat spumă. Când s-a obţinut spuma, se adaugă zahărul treptat, apoi oţetul şi amidonul. La…

  • Prăjitură cu piersici

    Prăjitură cu piersici

    Se separă ouăle, iar albuşurile se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se amestecă spuma de albuşuri…

  • Loukoumades - gogoşele greceşti cu miere şi scorţişoară

    Loukoumades - gogoşele greceşti cu…

    Se freacă drojdia cu zahărul. Se adaugă apa călduţă, ouăle şi făina şi se frământă un aluat, nu foarte…

  • Bavareză cu căpşuni şi ciocolată

    Bavareză cu căpşuni şi ciocolată

    Căpşunile se pun pe foc cu zahărul. Se lasă pe foc până se dizolvă zahărul, apoi se pasează. Gelatina…

  • Clătite de ciocolată cu îngheţată de vanilie

    Clătite de ciocolată cu îngheţată…

    Laptele se încălzeşte împreună cu untul şi ciocolata ruptă în bucăţi mici, până se topeşte toată…

  • Salată de fructe

    Salată de fructe

    Ananasul se taie cubuleţe. Rodia se desface. Portocalele se desface în felii şi se de taie cubuleţe. Căpşunile…

  • Chec

    Chec

    Albuşurile se separă de gălbenuşuri, apoi se bat spumă cu zahărul, până se obţine o bezea tare. Gălbenuşurile…

  • Tartă rustică cu mere, gutui şi nuci

    Tartă rustică cu mere, gutui şi nuci

    Se pregăteşte aluatul pentru tartă. Se amestecă făina cu un praf de sare, apoi se adaugă margarina topită,…

  • Prăjitură cu morcovi

    Prăjitură cu morcovi

    Morcovul se curăţă şi se rade pe răzătoarea mică. Ouăle se bat foarte bine cu zahărul. Se adaugă morcovul…

  • Cremşnit

    Cremşnit

    Cele două foi din pachetul de aluat foietaj, se coc separat. Înainte de a se întroduce la cuptor, aluatul se…

  • Ruladă cu cremă de frişcă şi ciocolată

    Ruladă cu cremă de frişcă şi ciocolată

    Frişca lichidă se bate. Se adaugă şi întăritorul, apoi se bate foarte bine. Se pune ciocolata rasă în…

  • Prăjitură cu nuci caramelizate

    Prăjitură cu nuci caramelizate

    Se unge prima foaie cu cremă. Se presară un strat de nuci caramelizate mărunţite. Se pune cea de-a doua foaie,…

  • Clătite bănăţene

    Clătite bănăţene

    Brânza se amestecă cu un ou, 50 g zahăr, 1 plic de zahăr vanilat şi stafidele. Gălbenuşurile se amestecă…

  • Prăjitură "Mascotă"

    Prăjitură "Mascotă"

    Ciocolata se topeşte pe baie de apă. Cu ciocolata astfel topită se ung, cu ajutorul unei pensule, pereţii…

  • Cupe de ciocolată albă cu spumă de zmeură Mărţişor

    Cupe de ciocolată albă cu spumă de…

    Ciocolata se topeşte pe baie de apă. Se aşează una în alta 2 hârtii mici pentru brioşe, iar hârtia din…

  • Moelleux au chocolat

    Moelleux au chocolat

    Se topeşte ciocolata cu untul pe baie de apă. Ouăle se bat spumă cu zahărul. Se adaugă făina şi se mixează…

  • Pariziene cu mere

    Pariziene cu mere

    Aluatul se frământă la maşina de făcut pâine. Se pune laptele, apoi ouăle, zahărul, untul la temperatura…

  • Alcazale

    Alcazale

    Albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se bat în continuare până se topeşte zahărul. Se adaugă…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Caietul cu rețete
Hai să gătim
Calebatuta.ro