Tort Pavlova

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Albuşurile se bat spumă.

Când s-a obţinut spuma, se adaugă zahărul treptat, apoi oţetul şi amidonul. La final trebuie sa rezulte o spumă tare.

Se distribuie în trei vase cu diametre diferite, tapetate cu hârtie de copt. Bezeaua trebuie sa fie cât de cât înaltă.

Se coc în cuptorul preîncălzit la 120 grade timp de 1 oră. Se lasă să se răcească tot în cuptor.


Pentru cremă, se bate frişca lichidă şi smântâna de gătit până devin spumă, apoi se adaugă mascarponele şi se amestecă uşor pentru a nu se lăsa.

La asamblare, se pune la bază blatul cu diametrul cel mai mare,

peste care se pune cremă

şi fructe de pădure, pe toată suprafaţa.

Peste stratul de fructe se pune cel de-al doilea blat, cel mediu, şi se repetă succesiunea cremă şi fructe.

Se repetă aceleaşi etape şi la ultimul strat.

La final, se decorează cu fire de zahăr ars şi frunze de mentă.


Etichete: tort | bezea | frisca | crema | mascarpone
(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • se pastreaza pana pe 22

  • am facut acest tort dar fara trei nivele

  Rețeta mai veche Salată de gogonele cu gogoşari Salată de gogonele cu gogoşari

Rețeta mai nouă   Ciorbă din gâturi de curcan Ciorbă din gâturi de curcan

publicitate
Comentarii (6)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro