Macarons cu cremă de ciocolată

(French macarons)
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Crema de ciocolată pentru macarons"

    Frişca lichidă se amestecă pe foc cu ciocolata ruptă bucăţi, până aceasta se topeşte.

    Se lasă să se răcească, după care se bate cu mixerul, adăugându-se untul la temperatura camerei.

  2. continuăm cu rețeta de bază...


Se bat albuşurile spumă.


Se adaugă zahărul şi se bate în continuare cu mixerul până se obţine o bezea tare.


Migdalele se râşnesc, apoi se cern, pentru a îndepărta particulele mai mari.


Făina de migdale se amestecă cu zahărul pudră şi cacaua.


Acest amestec se încorporează în bezea, amestecând uşor cu o spatulă până la încorporare. Se adaugă în 3 reprize.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu ajutorul unei seringi pentru ornat, se formează cojile, lăsând o oarecare distanţă între ele.

Se bate puţin tava pentru a se aplatiza formaţiunile.

Tava astfel pregătită se lasă să stea timp de o oră, pentru ca bezelele să prindă o crustă deasupra.


Se coc în cuptorul preîncălzit la 160 grade timp de 15 minute.

Se umplu cu cremă şi se unesc două câte două.




(12 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Batoane de ciocolată cu alune şi caramel Batoane de ciocolată cu alune şi caramel

Rețeta mai nouă   Gnocchi cu piept de pui la cuptor Gnocchi cu piept de pui la cuptor

publicitate
Comentarii (13)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro