Fursecuri cu alune şi ciocolată

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Margarina se mixează.

Se adaugă treptat zahărul,

zahărul brun,

zahărul vanilat şi sarea.

Se amestecă cu mixerul până se omogenizează.

Se adaugă pe rând ouăle, amestecându-se bine după fiecare ou.

Făina se amestecă cu praful de copt şi se încorporează în amestecul de mai sus.

Se adaugă, la final, alunele pisate, ciocolata cu lapte şi cea amăruie.

Cu ajutorul unei linguriţe, se ia din compoziţie şi se pune în tava cu hârtie de copt. Nu se pune o linguriţă plină, ci pe jumătate, cu oarece distanţă între ele.

Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 13-15 minute.

Se pot păstra chiar şi câte 2-3 săptămâni (asta dacă mai rămân!) în cutii bine închise.


Această rețetă a fost preparată pentru Provocarea "Dulce Românie"; Laura și Liana ne-au propus să folosim varza și să pregătim fursecuri.

Etichete: fursecuri | alune | ciocolata | biscuiti
(10 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • hello, am revenit cu raspuns :) le-am facut acum de dimineata, au iesit foarte moi (dupa ce s-au racit s-au intarit putin la exterior, dar interiorul ramane moale, fraged, pufos) sunt bune la gust, parca aduc putin cu proicomigdalele. imi place mult textura lor, dar pentru ca mie nu prea-mi plac alunele, gustul de alune mi se pare ca e putin cam puternic. data viitoare cand o sa refac reteta ori nu pun deloc, ori pun migdale sau foarte putine alune, doar asa de aroma :) acum ca am vazut cum se face si cum ies, cred ca e destul de usor sa "jonglam" cu ingredientele si aromele. multumesc de reteta

  • am clasat-o in top5

  Rețeta mai veche Ouă cu ciuperci, kaizer şi brânză la cuptor Ouă cu ciuperci, kaizer şi brânză la cuptor

Rețeta mai nouă   Rasol de curcan Rasol de curcan

publicitate
Comentarii (14)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro