Ruladă cu cremă de frişcă şi ciocolată

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la ruladă"

    Se separă albuşurile de gălbenuşuri.

    Gălbenuşurile se bat spumă cu zahărul şi sarea, apoi se adaugă apa fierbinte, câte o lingură, amestecând continuu.

    Albuşurile se bat şi ele spumă.

    În spuma de albuşuri se încorporează crema de gălbenuşuri, apoi câte o lingură de făină cerntă, amestecând uşor cu lingura, de jos în sus.

    În tava de la aragaz unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt, se toarnă compoziţia pufoasă şi se dă la cuptor, la 180 grade timp de 25 de minute.

    Blatul se scoate pe o altă coală de hârtie şi se rulează imediat.

    Blatul la ruladă
  2. Preparăm "Glazură de ciocolată"

    Ciocolata se pune pe foc împreună cu frişca.

    Se amestecă pe foc până devine un amestec omogen.

  3. continuăm cu rețeta de bază...

Frişca lichidă se bate.

Se adaugă şi întăritorul, apoi se bate foarte bine.

Se pune ciocolata rasă în frişcă şi se amestecă.

Cu această cremă se unge blatul,


apoi se rulează.

Se glazurează cu ciocolată.

Se dă la rece pentru 2-3 ore, apoi se porţionează.


Etichete: rulada | crema | frisca | ciocolata
(7 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Păstrăv în crustă de pesmet la cuptor Păstrăv în crustă de pesmet la cuptor

Rețeta mai nouă   Fazan în vin la slow cooker Fazan în vin la slow cooker

publicitate
Comentarii (5)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro