Ruladă cu frişcă şi fructe de pădure

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la ruladă"

    Se separă albuşurile de gălbenuşuri.

    Gălbenuşurile se bat spumă cu zahărul şi sarea, apoi se adaugă apa fierbinte, câte o lingură, amestecând continuu.

    Albuşurile se bat şi ele spumă.

    În spuma de albuşuri se încorporează crema de gălbenuşuri, apoi câte o lingură de făină cerntă, amestecând uşor cu lingura, de jos în sus.

    În tava de la aragaz unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt, se toarnă compoziţia pufoasă şi se dă la cuptor, la 180 grade timp de 25 de minute.

    Blatul se scoate pe o altă coală de hârtie şi se rulează imediat.

    Blatul la ruladă
  2. Preparăm "Crema la rulada cu frişcă şi fructe de pădure"

    Se bate frişca.

    Se topeşte ciocolata la bain-marie.

    Se încorporează ciocolata în friscă.

    Se adaugă zahărul vanilat si fructele spălate, curăţate şi tăiate feliuţe (dacă este cazul).

    Se amestecă uşor.

    Crema la rulada cu frişcă şi fructe de pădure
  3. continuăm cu rețeta de bază...

Crema se întinde pe blatul rece.

Se rulează şi se dă la rece. Se taie cu un cuţit bine ascuţit.

Se poate pune deasupra şi glazură de ciocolată.

Etichete: rulada | fructe | prajitura | frisca
(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Clătite americane Clătite americane

Rețeta mai nouă   Prăjitură inteligentă Prăjitură inteligentă

publicitate
Comentarii (3)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro