Prăjitură "Mascotă"

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Cremă ganache"

    Ciocolata se rupe bucăţi şi se topeşte pe baie de apă împreună cu frişca lichidă.

    Se lasă să se răcească, apoi se bate cu mixerul. Se adaugă şi esenţa de rom.

  2. continuăm cu rețeta de bază...

Ciocolata se topeşte pe baie de apă.

Cu ciocolata astfel topită se ung, cu ajutorul unei pensule, pereţii formelor de silicon pentru tarte. Se pot folosi şi câte 2 hârtii pentru brioşe.

Ciocolata se întinde cât mai uniform, apoi formele se pun la rece până se întăreşte ciocolata.

Pentru o mai mare siguranţă, se mai poate da un strat de ciocolată peste cel deja întărit, după care se lasă să se întărească din nou.

Se îndepărtează forma de silicon.

Aceste cupe se umplu cu cremă ganache.

Peste cremă se pune din nou ciocolată topită.


(31 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • buna.pt invelis care este cantitatea de ciocolata folosita?

  • cam cate bucati ies din cantitatea asta?

  • Mascota este un dintre prajiturile mele preferate.Deabia astept sa o prepar.Felicitari pentru postare!

  Rețeta mai veche Anghilă cu roşii Anghilă cu roşii

Rețeta mai nouă   Ouă Benedict Ouă Benedict

publicitate
Comentarii (29)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro