Prăjitură cu nuci caramelizate

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Foile la prăjitura cu nuci caramelizate"

    Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.

    Se adaugă zahărul, romul şi sucul de lămâie. Se bate în continuare.

    Nucile se bagă la cuptor la 200 grade timp de 5-10 minute, cât să se prăjească puţin, apoi se pisează.

    Se adaugă peste bezea şi se amestecă uşor.

    Compoziţia se împarte în 3 şi se coc 3 foi, pe hârtie de copt, în cuptorul încins, până se rumenesc.

  2. Preparăm "Crema la prăjitura cu nuci caramelizate"

    Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi laptele rece.

    După ce s-a omogenizat, se pune pe foc, amestecând continuu, până se îngroaşă. Se lasă să se răcească şi se adaugă esenţa.

    Untul se spumează

    şi se adaugă peste el crema rece, amestecând uşor.

  3. Preparăm "Nuci pralinate"


    Zahărul se pune la topit.


    Când zahărul s-a topit, se adaugă nucile întregi.


    Se amestecă bine şi se ia vasul de pe foc.

    Nucile pralinate se sfărâmă într-un mojar.


    Nuci pralinate
  4. continuăm cu rețeta de bază...

Se unge prima foaie cu cremă.

Se presară un strat de nuci caramelizate mărunţite.

Se pune cea de-a doua foaie, se adaugă încă o treime din cremă, apoi iar nuci caramelizate.

La final, se adaugă ultima foaie, restul de cremă şi nuci caramelizate.

Se lasă până a doua zi şi se porţionează.


Această reţetă a fost preparată pentru Provocarea "Dulce Românie", găzduită luna aceasta de Paula Gafitescu.

Etichete: prajitura | foi | nuci | caramel
(66 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • este o reteta de toata jena....foile sau lipit de numa...eu cred ca trebuia un pic de faina....si crema sa branzit toata..amaruncato si am facut alta crezand ca e de la lapte...am facut-o din nou si la fel sa branzit..ii trebuia o lingura de faina sau amidon pt ingrosare....reteta este incompleta...nu voi mai incerca reteta!!!

  • o reteta esuata, nu incercati! pierdere de timp si de bani

  • Acum am terminat-o si am constatat ca,reteta este prezentata total incomplet.
    1-ce dimensiuni are tava?
    2-cum se folosesc foile,intrucat prima a iesit prea uscata,iar a doua prea moale,lasand-o mai putin in cuptor ptr. a nu repeta experienta primei foi,rezultatnd doar doua foi de dimensiunile unei tavi de cuptor normale
    3-cum caramelizezi nuca,astfel incat dupa aceea sa poata fi dezlipita de peretii vasului?
    4-NU REPETATI GRESEALA MEA DE A LUS IN CONSIDERARE ACEASTA RETETA ESUATA!!!!!!

  • Am incercat aceasta prajitura care este f. buna,dar mie mi s-a taiat crema cand am pus-o pe foc. Ca sa o dreg am luat un pachet de budinca de vanilia am preparat-o dupa instructiuni am amestecat-o cu crema taiata si a iesit o bunatate de prajitura. Nimeni nu s-a prins de ce am facut eu chiar am fost rugata sa le dau reteta.

  • Aceasta prajitura nu poate fi decat delicioasa, dupa ingredientele care le are .
    Din pacate mie nu mi-au iesit foile (s-au lipit de hartia de copt)poate pentru ca sunt prea subtiri si prea lipicioase.
    Daca exista vreun secret va rog sa mi-l spuneti si mie.
    Va multumesc.

  • CE DIMENSIUNE ARE TAVA?

  • multumesc din suflet,nu stiam cum se procedeaza cu nucile caramelizate.

  Rețeta mai veche Salată de cartofi cu mazăre şi maioneză Salată de cartofi cu mazăre şi maioneză

Rețeta mai nouă   Păstrăv la grill cu lămâie şi pătrunjel Păstrăv la grill cu lămâie şi pătrunjel

publicitate
Comentarii (30)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro