"Dulce Românie" - Provocarea lunii mai

  Blogul Tema
Oct. De prin lume adunate dovleac
Nov. Furnicuta Boscodina nuci și usturoi
Dec. Alison's Trials pește și fructe de mare
  Blogul Tema
Jan. Bucataria aromata rucola și ciuperci
Feb. Dulciuri fel de fel ciocolată
Mar. Bucataria furnicutilor vin și cafea
Apr. Bucate pe alese miere și miel
May. Explora Cuisine sparanghel și dulce de leche
Jun. Dulcegarii culinare mentă și cireșe
Jul. Retete fel de fel fructe de pădure și busuioc
Aug. Papa bun pui și prune
Sep. Betty's Kitchen vinete și pere
Oct. My Fancy Cake cupcakes și ziua recoltei
Nov. Xandrine si ale ei ispravi culinare mere și hrean
Dec. Cooking with my soul ghimbir și prăjiturele de Crăciun
  Blogul Tema
Jan. Mitinita detoxifiere și citrice
Feb. Caietul cu retete drojdie și rețete cu dragoste
Mar. Arome si culori paste și frișcă
Apr. Blog de sotie fericita mac și specialități de Paști
May. Toata ziua in bucatarie spanac
Jun. Andie's Veggies vegetarian și caramel
Jul. Simplu si bun zmeură, vanilie și brânză de capră
Aug. Kiss the Cook amintiri din copilărie și levănțică
Sep. All Day Cooking piersică și de-ale cămării
Oct. Placeri simple cea mai bună rețetă personală
Nov. De prin lume adunate ziua României
Dec. The Foodie Family bezele
  Blogul Tema
Jan. Menta si rozmarin cartofi și mere
Feb. Pasiune si culoare mango, nucă de cocos, bucătăria internațională
Mar. Enjoy Dessert ziua femeii, cacao și nuci
Apr. Cat's Kitchen leurdă, ciuperci și tarte rustice

Am aflat de această provocare de la Gaby Duceag (Papa Bun), care ne-a invitat pentru prima oară să participăm; asta se întâmpla în august 2011. De atunci am continuat să urmărim provocarea cu mare interes și am participat cu cel puțin o rețetă în fiecare lună, cu o singură excepție, într-o lună când cu toate că am reușit să pregătim bezelele, nu am mai apucat să le postăm în timp util.

Încă de la prima noastră participare ne gândeam: "Oare o să ajungem să găzduim și noi vreodată această provocare? [...] Dacă o să ajungem, în orice caz asta o să se întâmple mult mai încolo, că acum nu suntem pregătiți încă".

Pe la finalul anului trecut, când ne-am uitat pe lista cu programări și am văzut că prima lună liberă era în mai, am zis: "Ei bine, până atunci o să avem timp să ne pregătim." Şi așa ne-am abonat să fim gazde.

Am reparcurs toate provocările anterioare și am făcut o listă mare cu toate temele propuse, în ideea să nu repetăm vreuna. La prima vedere părea că toate ingredientele fuseseră aduse în prim plan, dar nu e chiar așa.

După ce am întrunit consiliul de familie pentru o "stoarcere de minţi", am pus pe hârtie mai multe propuneri. Le-am cântărit, le-am filtrat şi am ajuns la:

- mazăre

- căpșuni

- salate

Sper ca temele alese să fie şi pe placul vostru şi să fie bază de pornire pentru cât mai multe reţete.

Dacă v-aţi hotărât să participaţi trebuie să postaţi pe blog reţeta cu un link spre acest post şi să specificaţi că participaţi la provocarea "Dulce Românie", apoi să ne trimiteţi pe adresa contact [at] delicatesa [dot] ro :

- o poză cu preparatul final,

- numele vostru şi numele blog-ului,

- denumirea preparatului şi un link spre preparatul respectiv.

Dacă nu aveţi blog, nu e nicio problemă, ne puteţi trimite o poză cu preparatul final, numele vostru şi reţeta preparatului.

Aşteptăm reţetele voastre până pe data de 30 mai şi le vom prezenta într-o paradă în data de 31 mai.

Votează şi poți lăsa review!
  • Frumoasa initiativa, frumoasa si incitanta tema pentru luna mai.....abia astept sa va trimit din retelete mele.....ne vedem pe 31 mai...abia astept.....

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Caietul cu rețete
Bucătăresele vesele