Supe și ciorbe

Felul 1 la masa principală trebuie să fie o mâncare cu multă zeamă acrită sau neacrită care poate conţine legume, carne şi paste făinoase.

  • Supă cremă de sfeclă roșie

    Supă cremă de sfeclă roșie

    Într-o tigaie cu ulei încins în prealabil se pune la călit usturoiul tocat mărunt, apoi ceapa tocată mărunt.…

  • Supă cremă de roșii cu busuioc

    Supă cremă de roșii cu busuioc

    Ceapa se taie solzișori și se pune într-o tigaie cu ulei încins în prealabil. Se taie cei 2 morcovi. Se adaugă…

  • Supă cremă de țelină

    Supă cremă de țelină

    Ceapa și usturoiul se toacă mărunt. Într-o tigaie cu ulei încins se pun la călit ceapa și usturoiul. În…

  • Ciorbă de porc în untură acrită cu zeamă de varză

    Ciorbă de porc în untură acrită…

    Se taie mărunt toate legumele. Se pune carnea într-o oală  și se încălzește până se topește…

  • Supă cremă de dovleac

    Supă cremă de dovleac

    Dovleacul se curăță de coajă și se taie felii de grosimi aproximativ egale. Boabele de coriandru se mojarează…

  • Supă cremă de ciuperci

    Supă cremă de ciuperci

    Ceapa se taie solzișori, ciupercile se taie cubulețe, la fel și țelina și păstârnacul. Usturoiul se zdrobește.…

  • Ciorbă de potroace de miel

    Ciorbă de potroace de miel

    Organele de miel se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scot măruntaiele din apă, iar zeama…

  • Supă de cocoș cu tăiței de casă

    Supă de cocoș cu tăiței de casă

    Carnea se pune la fiert împreună cu legumele întregi şi sare. Se lasă să fiarbă timp de 45 de minute, în…

  • Ciorbă de raţă

    Ciorbă de raţă

    Carnea de raţă se pune la fiert în apă cu sare, în oala sub presiune, timp de 35 de minute. Legumele tăiate…

  • Ciorbă de găină de țară cu tăiței rapizi de casă

    Ciorbă de găină de țară cu tăiței…

    Carnea de pasăre se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă timp de 30-40 de minute, în oala cu…

  • Ciorbă de şorici

    Ciorbă de şorici

    Oasele de vită se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează. După ce s-au spumat bine, se adaugă legumele…

  • Ciorbă de fasole cu cimbru de post

    Ciorbă de fasole cu cimbru

    Fasolea se pune la înmuiat în apă rece timp de 2-3 ore. Se pune apoi la fiert, iar când începe să fiarbă…

  • Borş de somon

    Borş de somon

    Tacâmurile de somon se pun la fiert în apă cu sare timp de 10 minute. Se scot bucăţile de peşte şi se adaugă…

  • Supa de pui la slow cooker

    Supa de pui la slow cooker

    Pulpele, ceapa şi morcovii tăiaţi pe jumătate, căţeii de usturoi întregi, se pun în vasul ceramic de la…

  • Ciorbă din gâturi de curcan

    Ciorbă din gâturi de curcan

    Gâturile se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează dacă este nevoie. Ardeiul, morcovul, ţelina, ceapa…

  • Supă cu tăiţei de orez şi ciuperci shitake

    Supă cu tăiţei de orez şi ciuperci…

    Ciupercile shitake se pun la înmuiat în apă călduţă. Ardeiul şi morcovul se taie făşii. Pieptul de pui…

  • Ciorbă de gâscă

    Ciorbă de gâscă

    Carnea de gâscă se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează, apoi se lasă să fiarbă la presiune pentru…

  • Borş de curcan

    Borş de curcan

    Bucăţile de curcan se spală foarte bine cu apă rece. Se pun la fiert în apă cu sare, adunându-se spuma…

  • Ciorbă de peşte cu smântână

    Ciorbă de peşte cu smântână

    Se folosesc capetele şi cozile de la mai multe tipuri de peşte. Aici am folosit extremităţile de la ton, somon,…

  • Ciorbă de cartofi cu afumătură şi tarhon

    Ciorbă de cartofi cu afumătură şi…

    Kaizerul se taie fâşii subţiri şi se pune la fiert în 3-4 litri de apă. Când kaizerul este fiert pe jumătate…

  • Borş de peşte

    Borş de peşte

    Se pun la  fiert legumele tăiate în patru. Se adaugă tacâmurile (coloana peştelui) şi capurile de peşte.…

  • Ciorbă de pui cu lobodă

    Ciorbă de pui cu lobodă

    Pulpele de pui se depielează şi se spală cu apă rece. Se pun la fiert în apă cu sare, adunând spuma care…

  • Borş de miel de Paşti

    Borş de miel

    Carnea se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează în timpul fierberii. Morcovul, pătrunjelul şi ţelina…

  • Gazpacho

    Gazpacho

    Roşiile se decojesc şi se taie. Ardeiul se curăţă şi se taie bucăţi potrivite. Castravetele se taie felii…

  • Supă cu găluşte de griş

    Supă cu găluşte de griş

    Se freacă spumă untul cu ouăle.  Se adaugă grişul puţin câte puţin (ploaie) amestecând mereu cu…

  • Borş de legume cu lobodă şi fidea

    Borş de legume cu lobodă şi fidea

    Legumele se curăţă şi se spală în apă rece. Ardeiul, morcovii şi ţelina se taie cubuleţe, ceapa se taie…

  •  
  • 1
  • 2
  •  
Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Caietul cu rețete
Hai să gătim
Bucătăresele vesele
Calebatuta.ro