Ciorbă de peşte cu smântână

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 


Se folosesc capetele şi cozile de la mai multe tipuri de peşte. Aici am folosit extremităţile de la ton, somon, crap, şalău, chefal şi cod, dar se pot folosi oricare alte tipuri de peşti. Acestea se pun la fiert în apă cu sare. Dacă se fierb la presiune ar fi de ajuns cam 15 minute.


După ce s-au fiert, se îndepărtează capetele de peşte şi se filtrează zeama rămasă de la fierbere.


Zeama filtrată se pune înapoi în oală pe foc.


Ardeiul gras se taie cubuleţe şi se adaugă peste zeamă la fiert.


Păstârnacul se taie cubuleţe şi se adaugă şi el în oală.


Morcovii şi ceapa se taie mărunt şi se adaugă la fiert, în oală.


Se lasă să fiarbă aproximativ 15 minute.


Se adaugă rondelele de peşte mare şi se mai fierb vreo 15 minute.


Între timp se bat gălbenuşurile de ouă cu smântână.


Se amestecă cu puţină zeamă din ciorbă.


Amestecul de ouă se adaugă în ciorbă. De asemenea se mai adaugă şi leuşteanul tocat mărunt.


Se mai dă într-un clocot şi se poate lua de pe foc.


Se serveşte acrindu-se în farfurie cu zeamă de lămâie după gust.


Etichete: ciorba | peste | smantana
(6 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • am preparat reteta si mi-am invitat pritenii la masa.mmmmmmmmm,le-a placut.multumim

  • Mai degraba seamana cu ciorba de burta. Este prima oara cand vad o reteta in care se amesteca pestele de apa dulce cu cel oceanic. Nu am nimic impotriva inovatiilor - si eu fac lucrul acesta- dar nu toate se ...potrivesc. In plus, ciorba de peste - prin excelenta- trebuie sa contina si orez. Si inca: pestele cere acreala. Asadar este de preferat borsul de peste. Peste cu smantana?! Wow!!!

  Rețeta mai veche Friptură de porc în bulion la presiune Friptură de porc în bulion la presiune

Rețeta mai nouă   Pizza cu cârnaţi de casă Pizza cu cârnaţi de casă

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Bucătăresele vesele
Hai să gătim
Caietul cu rețete
Calebatuta.ro