Supă cremă de dovleac

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Dovleacul se curăță de coajă și se taie felii de grosimi aproximativ egale.

Boabele de coriandru se mojarează împreună cu ardeiul

Feliile de dovleac se aranjează în tava de cuptor,

și peste ele se presară amestecul de coriandru cu ardei iute și scorțișoară.

Se stropesc cu ulei de măsline.

Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius timp de 40 de minute.

În acest timp se pregătesc restul legumelor.

Morcovii și țelina se taie cubulețe, ceapa se taie solzișori.

În puțin ulei de măsline, se călește ceapa

împreună cu rădăcinoasele.

Când s-au înmuiat,

se adaugă dovlecul copt

și supa de legume.

Se lasă să fiarbă 5-10 minute,

apoi se mixează totul cu blenderul vertical.

Supa se servește alături de crutoane.

Etichete: supa crema | dovleac
(1 vot) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Macrou la cuptor pe pat de legume Macrou la cuptor pe pat de legume

Rețeta mai nouă   Șalău la cuptor în stil asiatic Șalău la cuptor în stil asiatic

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Caietul cu rețete
Bucătăresele vesele
Hai să gătim
Calebatuta.ro