Parada "Dulce Românie" ediția mai 2013

1. Prima care s-a înscris la provocare a fost Miriam de la Adventures in Flavorland cu o delicioasă tartă cu mazăre

şi un minunat Tort îngheţat cu mousse de ciocolată albă şi căpşune.

2. Gabriela Naum de la Kitchen open 24h/day ne-a încântat cu o salată de ţelină cu măr şi iaurt

şi o placintă cu carne, mazăre şi alte legume.

3. A urmat Alina Avram Dohotariu cu o salată de sparanghel, ton şi fasole boabe

şi o delicioasă budincă de orez cu sos de căpşuni.

4. Diva în bucătărie, Cristina Toth ne încântă cu o salată de cartofi cu ridichi

şi o salată verde cu ridichi şi ouă,

urmate de o delicioasă supă cremă de mazăre

5. Bucătăria cu Mirodenii a Dacianei Sarbu ne-a pregătit o salată de sparanghel pane în parmezan

şi, bineînţeles, un desert minunat cu căpşuni: Gomboc (găluşte) din mălai cu căpşuni

însoţit de un răcoritor smoothie cu căpşuni, rubarba şi salvie

şi o delicioasă îngheţată de căpşuni şi rubarba.

6. Disturbingly Delicious a fost salată de spanac cu căpşune, feta şi nuci a Dianei Duca, care a acoperit două din temele propuse.

7. Florentina din Bucătăria - Marea aventură ne-a pregătit două preparate minunate: unul cu căpşuni, prăjitură cu căpşuni şi pişcoturi

şi unul cu mazăre, biscuiţi cu caşcaval şi mazăre.

8. O combinaţie interesantă a ieşit de la Ramona Pintea, tort de căpşuni şi mac însiropat cu lichior de portocale

9. Mihaela Spinu din Italia ne-a trimis trei reţete delicioase: un desert cu căpşuni şi frişcă

Reteta:
150 ml lapte rece
un plic praf de frisca Dr. Oetker
capsuni si afine 
sucul de la o portocala
 
Se curata si se taie capsunile in jumatati, se stropesc cu sucul de la o portocala si se lasa la frigider timpul cat facem frisca.
Intr-un bol batem 150ml lapte rece cu un plic de praf de frisca Dr. Oetker pana la consistenta dorita.
Intr-o cupa/pahar de 250ml punem frisca alternand cu capsunile si dupa dorinta putem adauga si cateva boabe de afine...ornam cu frisca ramasa, o capsuna intreaga si 4 baghete di wafer sticks.

o tartă sărată cu mazăre şi brânză

Reteta:
o foaie de aluat brisee
250g urda
100g branza de vaci
3 oua
200g mazare congelata
100g sunca de praga
 
Jumate din cantitatea de urda si branza se amesteca cu sunca de praga taiata cubulete si 2 oua, cealata jumatate din cantitatea de urda si branza se amesteca cu oul ramas si mazarea.
Foaia de aluat brisee se aseaza intr-o tava rotunda cu diametrul de 22 cm si se inteapa cu furculita din loc in loc.....se aseaza amestecul de branzeturi cu sunca de praga si amestecul cu mazare in forma de evantai.
Secoace la 180 grade pentru 20-30 minute.

şi o salată de roşii cu năut.

Reteta:
2 rosii
un catel de usturoi
frunzulite proaspete de busuioc
o mozzarella
cateva masline negre
2 linguri de naut fiert
o lingurita ulei de masline
sare dupa gust
zeama de lamaie

10. Raluca Buzila şi noul ei site Europe Flavours ne încântă cu o salată de căpşuni şi telemea

11. Raluca Puiu - MyFancyCake ne-a trimis o salată de cartofi dulci

şi un atrăgător tort cu căpşuni.

12. Anamaria Vilcu ne-a adus în prim plan un deosebit cheesecake cu căpşuni şi ciocolată albă

13. Iniţiatoarea proiectului Dulce Romanie, Mihaela Pesa Dascalu, ne-a trimis de pe meleaguri americane, o salată de cartofi, bineînţeles, în stil american.

14. Surorile Liana si Laura de la Transylvanian Kitchen şi-au unit forţele şi au pregătit pentru luna aceasta trei preparate: o salată cu paste şi două feluri de brânză,

o salată cu untişor şi telemea de capră

şi o mâncare de mazăre cu piept de curcan.

15. Daiana & Cosmin - Simplu si bun ne încântă cu nişte delicioase Clătite cu maia, ciocolată şi cremă de frişcă cu mentă şi căpşuni

şi o altfel de îngheţată de căpşuni.

16. Pofta vine gătind ne spune Corina Ureche şi ne pregăteşte o spumă de căpşuni.

17. Daniela Mircea Addario ne îndeamnă să Preparăm şi mâncăm o salată de năut şi roşii uscate

18. Dulciuri şi nu numai am primit de la Bogdan Alina, care ne delectează cu o Bavareză cu căpşuni

şi un aperitiv, pancakes cu mazăre.

19. Din Bucătăria Irinei am primit o salată cu piept de curcan sau pui

şi o tartă cu căpşune.

20. Xandrinne şi ale ei isprăvi culinare ne încântă cu o salată de leurdă cu ouă

şi un french toast cu căpsuni.

21. Brandusa Scheaua ne trimite gătind din suflet ("Cooking with my soul") o salată de andive cu somon afumat.

22. Dorina ne invită la Restaurantul de acasă şi ne serveşte o îngheţată cu căpşuni.

23. Pentru că îi plac foarte mult deserturile, Paula Gafitescu ne-a pregătit o prăjitură de vanilie cu brânză şi căpşune.

24. Amelie s-a înscris la provocare cu o salată de vară

25. Cristina Brejan a pregătit o îngheţată de căpşuni cu iaurt.

26. Pe ultima sută de metri, în mare grabă, a sosit la paradă şi Simona, gazda următoarei provocări, cu o delicioasă salată de cartofi şi peşte afumat.

27. Şi, bineînteles, nu puteam lipsi noi din această listă. Mi-am propus să fac mai multe preparate, dar, din păcate, timpul nu mi-a permis. 

Salată de fructe

Bavareză cu căpşuni şi ciocolată

Paste cu mazăre, şuncă şi smântană

Omletă spaniolă cu mazăre

Vă mulţumesc tuturor celor care aţi avut plăcerea să participaţi la provocarea propusă de noi şi mulţumesc şi celor care ar fi vrut să participe dar nu au reuşit să se inscrie. Mulţumesc pentru preparatele minunate pe care le-aţi trimis şi sper că această paradă să fie la înălţimea preparatelor pe care le-a prezentat.

Acestea fiind zise predau ştafeta Simonei şi aştept cu nerăbdare temele pentru luna viitoare.

Votează şi poți lăsa review!
publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro