Focaccia
Se pun ingredientele în maşina de făcut pâine, mai întâi apa şi uleiul,
apoi sarea, zahărul, făina şi drojdia.
Se fixează cuva în maşină şi se alege programul pentru aluaturi cu drojdie.
După ce se termină programul de frământat şi crescut,
se ia aluatul şi se întinde pe o suprafaţă tapetată cu făină.
Se formează o foaie pe mărimea tăvii în care urmează să fie copt. Tava trebuie să fie unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Se acoperă cu un prosop curat şi se lasă să crească timp de 45 de minute.
Se apasă cu degetul, formând nişte şănţuleţe pe toată suprafaţa,
apoi se unge foarte bine cu un amestec de apă, ulei de măsline şi sare.
Se presară pe deasupra cu rozmarin, oregano şi usturoi granulat,
şi se coace în cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 30 de minute.
Se serveşte atât caldă cât şi rece.
Această rețetă am preparat-o pentru provocarea "Bucătar Curajos" , a cărei parte sărată a fost lansată în luna mai de Diana.