Cea mai mare cină tradițională românească de la Beaufort

"Cea mai mare cină tradițională românească de la Beaufort", așa a fost intitulat evenimentul la care a participat un grup de americani din Beaufort. Scopul principal al evenimentului a fost să aducă în casa lor, și în special pe masa lor, o cină de peste mări și țări, mai corect ar trebui să zic că de peste ocean și țări, tocmai de la noi din România. Beaufort este un orășel cu ieșire la Oceanul Atlantic, din districtul Carolina de Sud, în caz că vă întrebați acest lucru. Iar Carolina de Sud este situată în estul Statelor Unite ale Americii, la nord de Florida și Georgia, hai că Florida știe toată lumea unde este localizată.

Să încerc să fac o conexiune a întâmplărilor. Ideea a pornit de la Dennis Adams, avem o prietenă comună, pe Cristina. Dennis este o persoană căreia îi place foarte mult țara noastră, chiar a și învățat limba română. Și cred că undeva în discuțiile dintre Cristina și Dennis s-a strecurat și site-ul nostru de rețete. A rezultat un plan și o invitație.

Dacă ar fi să traduc, invitația sună cam așa:

Dumneavoastră și însoțitorii dumneavoastră sunteți invitați să participați la "Cea mai mare cină tradițională românească de la Beaufort", vineri, în data de 12 iunie, la ora 6 după amiază. Gazdele sunt: Greg Westergaard și Clara Menuhin Hauser (se specifică și adresa).

Vă rog să răspundeți invitației cât mai curând posibil la adresa de email (se specifică adresa de email).

De reținut: Aceasta este o cină bucătărită și vi se va cere să gătiți un preparat pentru a-l împărți cu restul participanților. Vă vom furniza rețeta imediat după ce veți răspunde invitației și vă vom informa despre numărul total de invitați imediat ce vom încheia numărătoarea.

Fiecare persoană din familie este binevenită, doar să ne informați câte persoane veți veni.

La care se pare că au răspuns cu mare interes foarte multe persoane. Acesta este un lucru care m-a impresionat foarte tare. Țin să menționez că niciuna din persoanele participante nu este de origine română, nu au vreo legătură cu România, de limbă nici nu mai vorbesc să o cunoască. Exceptie face Dennis, despre care v-am zis că are o afinitate pentru România.

După ce a completat lista de participanți, Dennis a ales câte o rețetă de pe delicatesa.ro pentru fiecare persoană, a tradus rețeta și i-a înmânat-o persoanei respective pentru a o prepara pentru data evenimentului.

Au realizat un decor specific românesc.

Ia uitați cum arată masa ce așteaptă invitații.

Ce observați în mod special la această masă? Nimic, nimic? Ar fi cel puțin 2 lucruri. Vă mai las să reflectați.

Apoi s-a alăturat paharelor o sticlă de șliboviță.

Șlibovița știm că este o tărie obținută din prune, un fel de țuică, doar că mai de soi. Îmi imaginez că este destul de dificil să faci rost pe meleaguri atât de îndepărtate de o băutură tradițională românească, dar uite că au reușit, cu toate că producătorul pare a fi de pe la vecini de-ai noștri.

Au făcut rost și de echipament de suporteri ai României, cu fular

și cu tricouri.

Și-au intrat foarte bine în pielea personajului compatriot.

Hai să încercăm să identificăm ce au preparat. Cred că o să am nevoie de ajutor pe alocuri.

Pe cei de mai jos i-am identificat primii. Nu am niciun dubiu. Arată exact așa cum ar trebui să arate.

Sunt Mucenicii moldovenești.

Mai departe încep să apară dificultățile de identificare. Și arunc o rugăminte să mă corectați dacă am identificat greșit vreun preparat și să mă completați acolo unde eu nu am reușit să ghicesc.

Aici cred că avem o ruladă din piept de pui.

Aici cred că este Pâine de casă.

Aici cred că sunt Sarmale la slow cooker, iar in dreapta n-am nicio idee.

Deasupra cred că avem o Prăjitură cu piersici sau o Prăjitură cu prune, mult mai reușită decât oricare din ale noastre. Sau să fie o Prăjitură cu pere fierte în vin?!

Iar la bază o Tartă cu struguri, dar cred că mai are și piersici acolo.

Aici o Mămăligă din lapte cu brânză și smântână, de asemenea mult mai reușită decât a noastră.

Aici cred că avem un Cozonac.

Iar aici nu știu.

Și încă câteva. Parcă mai identific acolo un Salam din biscuiți.

Gogoșelele de mai jos par a fi Papanași, pentru că se observă și smântâna și dulceața în apropiere.

Iar la final specialitatea serii, o Ciorbă de burtă.

Și acum să vă prezint "capul răutăților", în centrul acțiunii, însuși Dennis Adams.

(6 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Un articol foarte bun! Felicitari!

publicitate
Comentarii (5)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro