Papanaşi prăjiţi cu dulceaţă şi smântână

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 


Se amestecă brănza de vaci cu ouăle, zahărul, sarea, zahărul vanilat şi praful de copt stins cu zeamă de lamâie.



Apoi se adaugă făina şi coaja rasă de lămâie şi se amestecă bine. Dacă brânza este de consistenţă mai moale se mai poate adăuga suplimentar făină, astfel încât, în final, să se obţină un amestec care să nu se lipească de mâini.

Pe masă, se pune puţină făină, se ia o lingură din compoziţie, se tăvăleşte puţin prin făină, apoi se formează un inel.


Pentru bila ce vine deasupra inelului, se ia compoziţie cu linguriţa, se tăvăleşte puţin prin făină, apoi se formează în palmă.


Se prăjesc pe ambele părţi la foc mic, în ulei foarte bine încins.


După ce s-au prăjit, se scot pe un şerveţel, pentru a se absorbi excesul de ulei.

Se servesc fierbinţi cu smântână şi dulceaţă.

Etichete: papanasi | dulceata | smantana | prajit
(16 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • ..deliciosi....

  Rețeta mai veche Cartofi la cuptor cu usturoi Cartofi la cuptor cu usturoi

Rețeta mai nouă   Tortellini cu piept de pui, ciuperci şi sos de roşii Tortellini cu piept de pui, ciuperci şi sos de roşii

publicitate
Comentarii (5)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro