Prăjitură cu caramel

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul pentru prăjitura cu caramel"

    Se separă albuşurile de gălbenuşuri.

    Albuşurile se bat spumă cu zahărul.

    Făina se amestecă cu cacaua şi praful de copt.

    Nucile se pun într-o tavă şi se bagă la cuptor la 250 grade timp de 5-7 minute. Apoi se lasă să se răcorească şi se mărunţesc.

    Peste spuma de albuşuri se adaugă amestecul de făină, gălbenuşurile şi nucile mărunţite.

    Se amestecă uşor cu o paletă.

    Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 30 de minute. Se poate verifica dacă blatul este copt, cu ajutorul unei scobitori.

    Se lasă să se răcească.

  2. Preparăm "Cremă de ciocolată albă cu nucă"

    Ciocolata se topeşte împreună cu 180 ml frişcă lichidă.

    Gelatina se pune la înmuiat în apă rece timp de 10 minute. Apoi se dizolvă pe baie de apă. Se adaugă peste crema de ciocolată complet rece.

    Se dă la frigider pentru câteva minute, până se încheagă.

    Restul de frişcă se bate cu zahărul vanilat, apoi se încorporează crema de ciocolată şi nuca măcinată.

  3. Preparăm "Caramel"

    Zahărul se caramelizează.

    Se ia de pe foc şi se adaugă frişca.

    Se pune din nou pe foc până se îngroaşă.

    Se adaugă untul şi se ţine pe foc până se obţine o compoziţie groasă ca o smântână.

    Se lasă să se răcească.

  4. continuăm cu rețeta de bază...

Blatul rece se taie în două pe orizontală.

Peste una din jumătăţile de blat se pune 2/3 din cremă. Se întinde uniform pe toată suprafaţa.

Peste cremă se pune cea de-a doua jumătate de blat, apoi restul de cremă.

Deasupra se toarnă caramelul rece.

Se uniformizează.

Se decorează după preferinţă, cu nuci trase în ciocolată.

Se porţionează.


Am acceptat cu plăcere provocarea lansată de Andie, aşa că am folosit caramel pentru desert.

Etichete: ciocolata | prajitura | caramel
(17 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • grozav de buna,deliciose cu adevarat tot ce am incercat pe acest sait

  • o reteta foarte buna

  Rețeta mai veche Rasol de gâscă Rasol de gâscă

Rețeta mai nouă   Somn în sos genovez Somn în sos genovez

publicitate
Comentarii (20)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Bucătăresele vesele
Caietul cu rețete
Hai să gătim
Calebatuta.ro