Prăjitură cu mere și aluat ras

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Zahărul pudră

se amestecă cu laptele,

ouăle,

uleiul,

și bicarbonatul de sodiu.

Se adaugă făină

până se obține un aluat bun de întins.

Merele se curăță de cotoare și se dau pe răzătoare sau la robot.

Într-o tavă se întinde 2/3 din aluat, în strat uniform, ridicând puțin aluatul pe margine.

Se adaugă merele rase,

se presară peste ele puțin zahăr

și scorțișoară.

Restul de aluat se mai frământă cu puțină făină pentru a-l putea da pe răzătoare.

Apoi se rade pe deasupra merelor, în strat uniform.

Prăjitura astfel pregătită se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30 de minute, apoi se mai lasă încă 30 de minute la 160 grade. La final, prăjitura trebuie să fie bine coaptă, rumenită.

Se lasă să se răcească, apoi se porționează și se pudrează cu zahăr.

Etichete: prajitura | mere | aluat ras
(1 vot) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Pizza Capricciosa Pizza Capricciosa

Rețeta mai nouă   Salată de cartofi dulci cu telemea Salată de cartofi dulci cu telemea

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Caietul cu rețete
Hai să gătim
Calebatuta.ro