Prăjitură deliciu

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Într-o tavă se pun cele 300 g de nuci şi se dau la cuptor la 200 grade timp de 5-7 minute.


Se scot din cuptor şi se mărunţesc, apoi se distribuie uniform, pe toată suprafaţa, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

BLATUL:


Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu 200 g de zahăr.

Apoi se adaugă pesmetul, făina şi 4 linguri de nucă măcinată, amestecând uşor cu lingura, de jos în sus.


Compoziţia obţinută se pune peste nucile din tavă şi se dă la cuptor la 175 grade timp de 20 de minute.


După ce se scoate din cuptor, se răstoarnă blatul, astfel încât nucile să fie în partea de sus.


Peste nuci se întinde crema de ciocolată, cât timp blatul este cald.

CREMA:


Se pregăteşte crema, mixând pe baie de apă, gălbenuşurile cu 10 linguri de zahăr şi laptele, până compoziţia se îngroaşă.


Frişca se bate cu întăritor.

Crema rece se pune peste frişca bătută şi se omogenizează.


Jumătate din crema obţinută se întinde peste blatul uns cu crema de ciocolată.


Peste cremă se pune un strat de biscuiţi însiropaţi în cafea îndulcită.


Peste stratul de biscuiţi se adaugă restul de cremă.


Deasupra se pudrează cu cappuccino.


Se dă la frigider până a doua zi.


Etichete: prajitura | nuci | frisca
(57 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • marina namolllovan
    25 Jun.2013

    gustati siveti vedea
    are un gust deosebit

  • ada irimia
    13 May.2013

    super prajitura

  • Andreea
    02 May.2013

    Aceasta prajitura este cu adevarat gustoasa, nu este dificil de facut, si pot spune chiar ca dupa ce ai gustat-o o data, devii dependent.:)

  • ada
    23 Dec.2012

    Prajitura ese chiar un deliciu si nu are cum sa nu iti iasa:D

  Rețeta mai veche Nisetru la grătar Nisetru la grătar

Rețeta mai nouă   Friptură de vită cu pleurotus în bere la slow cooker Friptură de vită cu pleurotus în bere la slow cooker

Comentarii (49)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.