Nuci umplute cu cremă de unt și ciocolată

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Crema pentru nuci umplute cu cremă de unt și ciocolată"

    Ouăle

    împreună cu zahărul, praful de sare și zahărul vanilat

    se amestecă

    și se pun pe baie de apă

    amestecând continuu până se îngroașă. Se ia de pe foc și se lasă să se răcorească puțin.

    Ciocolata se topește și ea pe baie de apă.

    Untul, la temperatura camerei,

    se mixează cu cacaua.

    Peste amestecul de unt se adaugă crema de ouă

    și ciocolata.

    Crema obținută se dă la rece.

  2. continuăm cu rețeta de bază...

Untul rece se taie cuburi.

Peste el se cerne făina

și se adaugă zahărul și sare.

Se amestecă până se obține un aluat ca și nisipul uscat.

Se adaugă gălbenușul,

esența de vanilie,

coaja de lămâie,

sucul de lămâie

și câte o lingură de apă, amestecând după fiecare.

Aluatul obținut se învelește în folie alimentară și se dă la rece pentru 20-30 de minute.

După ce se scoate de la frigider, aluatul se divizează în porții de aproximativ 6 g, se formează biluțe,

ce se așează în forma specială pentru copt coji de nuci, presându-le ușor.

Forma se pune pe foc, lăsănd-o cam 1 minut - 1 minut jumătate, pe fiecare parte.

După ce s-au răcit, cojile se pot umple cu cremă,

unindu-le două câte două,

formându-se o nucă.

Se pudrează cu zahăr.

 

(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Tartă cu ouă și ceapă Tartă cu ouă și ceapă

Rețeta mai nouă   Pulpă de capră cu sos de roșii la cuptor Pulpă de capră cu sos de roșii la cuptor

publicitate
Comentarii (1)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro