Tort cu frişcă şi fructe confiate

(Tort Malaga)
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la tort cu frişcă şi fructe confiate"

    Se separă ouăle.

    Albuşurile se bat cu un praf de sare.

    Se adaugă treptat zahărul,

    gălbenuşurile

    şi câte o lingură de apă.

    Se mixează foarte bine după fiecare adăugare.

    La final, se adaugă migdalele şi făina,

    apoi se amestecă uşor cu lingura.

    Compoziţia se pune în tava cu hârtie de copt

    şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 40 de minute.

  2. Preparăm "Crema la tortul cu frişcă şi fructe confiate"

    Fructele confiate se taie cubuleţe mici.

    Se amestecă toate într-un castron.

    Se toarnă alcoolul peste ele şi se lasă să stea câteva ore.

    500 ml de frişcă se bate.

    Se adaugă mascarponele şi se mixează pentru omogenizare.

    Restul de frişcă se bate pentru a fi folosită la ornat.

  3. Preparăm "Siropul la tortul cu frişcă şi fructe confiate"

    Apa se pune pe foc împreună cu zahărul.

    După ce s-a dizolvat zahărul, se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcorească şi se adaugă esenţa de rom.

  4. continuăm cu rețeta de bază...

După ce s-a răcit, blatul se taie în 3.


Fiecare foaie se însiropează cu sirop, insistând pe margine.

Se adaugă o treime din cremă şi se întinde uniform pe toată suprafaţa.

Peste stratul de cremă se presară jumătate din fructele din alcool.

Se adaugă cea de-a doua foaie de blat,

se însiropează,

se adaugă încă o treime din cremă,

fructele confiate,

ultima foaie de blat însiropată

şi restul de cremă.

Se ornează cu frişcă şi fructe confiate.


Etichete: tort | fructe confiate
(5 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Toate retetele sunt deosebite !!!
    Nu am intilnit pina acum atitea retete foate bune, frumos explicate, simple, fara margarina, delicat etc. Felicitari bucatarului si nu in ultimul rind fotografului.

  Rețeta mai veche Rulouri de dovlecei cu mozzarella Rulouri de dovlecei cu mozzarella

Rețeta mai nouă   Somon cu rozmarin, lămâie şi capere Somon cu rozmarin, lămâie şi capere

publicitate
Comentarii (6)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro