Piept de raţă la cuptor în stil asiatic

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Morcovii se taie fâşii subţiri de 4-5 cm lungime.

Ghimbirul se curăţă şi se taie şi el fâşii subţiri.

Usturoiul se taie fideluţă.

Ceapa verde se taie fâşii se lungimea celor de morcov.

Lămâia se curăţă de coajă cu ajutorul curăţătorului de legume, apoi coaja se taie fâşiuţe

iar lămâia se stoarce.

Ciupercile se taie feliuţe.

Pieptul de raţă se crestează cu un cuţit pe partea cu piele. Se presară cu sare şi piper pe această parte,

apoi se pune într-un vas termorezistent, cu pielea în jos.

Pe lângă carne se pun legumele tăiate fâşii: ceapa verde,

morcovii,

coaja de lămâie,

se presară cu sare şi piper

şi se adaugă ciupercile.

Supa de legume se amestecă cu vinul de orez

şi sucul de lămâie.

Amestecul se adaugă în vasul cu carne şi legume.

Se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 60 de minute. În funcţie de grosimea cărnii, timpul se poate prelungi.

Friptura de raţă, bine făcută, se taie felii

şi se serveşte alături de legume.

Etichete: rata | cuptor | asia
(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Frigărui de legume Frigărui de legume

Rețeta mai nouă   Legume cu tăiţei de orez la wok Legume cu tăiţei de orez la wok

publicitate
Comentarii (4)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Caietul cu rețete
Bucătăresele vesele
Hai să gătim
Calebatuta.ro