Pizza Capricciosa

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blat pentru pizza"

    Într-un castron de plastic se pun 300 g făină, se distribuie pe marginile castronului, iar în mijloc se sfărâmă drojdia.

    Peste drojdie se pune zahărul.

    Drojdia şi zahărul se amestecă cu jumătate de pahar de apă călduţă, antrenând în amestec şi puţină făină de pe margine.

    Se lasă să dospească la loc cald.

    Când începe să facă bule, se adaugă uleiul, restul de apă şi sare şi se frământă cu restul de făină. Aluatul nu trebuie să aibă o consistenţă foarte tare.

    Se lasă să crească la loc cald.

    Blat pentru pizza
  2. continuăm cu rețeta de bază...

Ciupercile se spală și se taie feliuțe subțiri.

Ardeiul se taie fâșii.

Șunca se taie și ea fâșii.

Într-o tavă unsă cu ulei se întinde aluatul în strat subțire.

Se unge pe toată suprafața cu sos de roșii,

se presară puțină mozzarella rasă

și oregano,

apoi se distribuie celelalte ingrediente: șunca,

ciupercile,

ardeiul,

măslinele tăiate felii,

mozzarella tăiată felii subțiri

și presărată pe deasupra cu oregano.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 220 grade pentru 15 minute, până se rumenește frumos.

Se servește imediat.

Etichete: pizza
(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Știucă cu legume la cuptor Știucă cu legume la cuptor

Rețeta mai nouă   Prăjitură cu mere și aluat ras Prăjitură cu mere și aluat ras

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro