Pizza Capricciosa
-
Preparăm "Blat pentru pizza"
Într-un castron de plastic se pun 300 g făină, se distribuie pe marginile castronului, iar în mijloc se sfărâmă drojdia.
Peste drojdie se pune zahărul.
Drojdia şi zahărul se amestecă cu jumătate de pahar de apă călduţă, antrenând în amestec şi puţină făină de pe margine.
Se lasă să dospească la loc cald.
Când începe să facă bule, se adaugă uleiul, restul de apă şi sare şi se frământă cu restul de făină. Aluatul nu trebuie să aibă o consistenţă foarte tare.
Se lasă să crească la loc cald.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Ciupercile se spală și se taie feliuțe subțiri.
Ardeiul se taie fâșii.
Șunca se taie și ea fâșii.
Într-o tavă unsă cu ulei se întinde aluatul în strat subțire.
Se unge pe toată suprafața cu sos de roșii,
se presară puțină mozzarella rasă
și oregano,
apoi se distribuie celelalte ingrediente: șunca,
ciupercile,
ardeiul,
măslinele tăiate felii,
mozzarella tăiată felii subțiri
și presărată pe deasupra cu oregano.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 220 grade pentru 15 minute, până se rumenește frumos.
Se servește imediat.