Ravioli cu brânză, şuncă, piept de pui, ciuperci şi suc de roşii
Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Când sunt fierte se scurg de zeama în care au fiert.
Separat se prepară sosul. Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei de măsline.
Pieptul de pui şi şunca se taie cubuleţe mici. Usturoiul se taie feliuţe subţiri.
Peste ceapa călită se adaugă usturoiul şi se mai călesc împreună 5 minute.
Se adaugă şunca şi pieptul de pui.
Când pieptul de pui s-a albit, se adaugă ciupercile.
Se stinge totul cu un pahar de vin alb.
Se adaugă şi cimbru, sare şi piper.
La final se adaugă roşiile decojite pasate şi se mai fierbe încă 10 minute.
Într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei de măsline se pun pastele fierte şi scurse, peste care se toarnă sosul preparat.
Se amestecă pastele cu sosul.
Pe toată suprafaţa vasului se aşează felii de mozzarella, astefl încât să acopere toate pastele.
Se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 20 de minute, până se rumeneşte mozzarella de deasupra.
Se serveşte caldă.
-
Serban23 Mar.2013
exact asta am facut in seara asta, usor de facut si buna cred, este inca la cuptor... :)