Prăjitură cu miere şi nucă

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 


Laptele se amestecă cu 2 linguriţe de zahăr şi drojdia şi se lasă la cald 10-15 minute..

Făina se amestecă cu oul, sare, compoziţia de lapte şi se amestecă bine. Se adaugă untul topit şi se frământă bine. Se lasă la dospit o oră.

În acest timp se pregăteşte umplutura.

Nuca măcinată se amestecă cu zahărul şi mierea şi se amestecă bine.


Aluatul se împarte în 4 bucăţi. Din fiecare bucată se va întinde o foaie în tava în care se va coace prăjitura.


Se unge tava cu ulei, se pune o foaie, apoi se adaugă 1/3 din compoziţia de nucă.


Se alternează foile cu compoziţie de nucă, ultima fiind o foaie, care se unge cu gălbenuş de ou.


Se lasă 10 minute să se odihnească. Se coace la 180 grade timp de 30-40 de minute.

Se porţionează după ce s-a răcit.


Etichete: prajitura | miere | nuci
(7 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Tort inimă de ciocolată cu alune Tort inimă de ciocolată cu alune

Rețeta mai nouă   Somon cu ciuperci pe grătar Somon cu ciuperci pe grătar

publicitate
Comentarii (3)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro