Super prăjitura

(Prăjitura prăjiturilor)
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Umplutura cu mac"

    Se amestecă toate ingredientele, apoi se adaugă 7 linguri de smântână cu ou şi se omogenizează.


  2. Preparăm "Umplutura cu brânză"

    Brânza se freacă cu oul şi zahărul. Se adaugă apoi stafidele şi romul. Se adaugă 10 linguri de smântână cu ou şi se omogenizează.

  3. Preparăm "Umplutura cu nucă"

    Ingredientele se amestecă, apoi se adaugă 5 linguri de smântână cu ou şi se omogenizează.

  4. Preparăm "Umplutura cu mere"

    Merele răzuite se amestecă cu zahărul şi scorţişoara, apoi se adaugă o lingură de smântână cu ou şi se omogenizează.

  5. continuăm cu rețeta de bază...

Smântâna se amestecă cu ouăle.

Untul se topeşte.

Tava suficient de înaltă (de 8 - 10 cm) se unge foarte bine cu unt.

Foaia de foietaj se întinde puţin şi se decupează la dimensiunea tăvii. Se aşeză pe fundul tăvii.

Se ung cu unt topit 2 foi de plăcintă, se pliază pe jumătate şi se aşează peste foaia de foietaj. Deasupra se pune jumătate din umplutura cu mac şi se stropeşte cu 2 linguri de unt topit.

Se ung iar două foi de plăcintă, se pliază pe jumătate şi se aranjează peste umplutura cu mac. Peste foile de plăcintă punem jumătate din umplutura cu brânză. Stropim cu 2 linguri de unt topit.

Se ung alte două foi de plăcintă cu unt topit, se aşează peste umplutura cu brânză, se adaugă jumătate din umplutura cu nucă şi stropim cu 2 linguri de unt topit.

Alte două foi de plăcintă se ung cu unt topit, se pun peste umplutura cu nucă, se adaugă jumătate din umplutura cu mere şi se stropeşte cu 2 linguri de unt topit.

Se repetă din nou aceeaşi paşi, alternând încă un strat de umplutura cu mac, brânză, nucă şi apoi mere. Peste ultimul strat de umplutură, respectiv cel cu mere, se mai adaugă încă 2 foi de plăcintă unse cu unt topit peste care se adaugă ce a mai rămas din amestecul de smântână cu ou.

Se dă la cuptor la 175 grade timp de 60 de minute.

Când s-a răcit se pudrează cu zahăr.

Etichete: prajitura | mac | mere | branza | nuci | placinta
(12 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Mâncare de mazăre Mâncare de mazăre

Rețeta mai nouă   Piept de pui în sos de smântână şi caşcaval Piept de pui în sos de smântână şi caşcaval

publicitate
Comentarii (7)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro