Trandafiri din foietaj cu mere

Lămâia se stoarce.

Merele se curăță de cotor,

apoi se taie felii subțiri.

Feliile de mere se pun într-un vas rezistent la microunde, se stropesc cu sucul de lămâie

și se acoperă cu apă.

Vasul se bagă în cuptorul cu microunde pentru 5 minute.

Foietajul se întinde cu sucitorul, apoi se taie în 6 fâșii.

Fiecare fâșie se unge peltea, în strat foarte subțire.


Se aranjează feliile de mere pe jumătate din lungimea fâșiei de foietaj, suprapunându-se pe jumătate.

Se presară scorțișoară peste feliile de mere,

apoi se învelesc cu partea de jos a fâșiei de aluat.

Se rulează



și se așează în formă de brioșe, unsă cu unt.


Se coc la 200 grade timp de 40-45 de minute.


-
soros-kovacs gabriel21 Nov.2015
Pare foarte buna ,nu am incercato dar am sa o incerc











