Drob din ficăţei de pui

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Ficăţeii de pui se pun la fiert în apă cu sare, cu ceapa şi morcovul.

Se lasă să fiarbă bine, aproximativ 20-25 de minute,

apoi se scurg de zeamă.

Ficăţeii fierţi se dau la robot

împreună cu untul, la temperatura camerei.

Se obţine o pastă.

Ceapa verde, usturoiul verde, pătrunjelul şi mărarul se taie mărunt.

Pasta de ficat se transferă într-un vas,

peste ea de adaugă verdeţurile tocate,

ouăle,

se condimentează cu sare şi piper

şi se amestecă.

Compoziţia rezultată se împarte în două tăvi pentru cozonac, căptuşite cu hârtie de copt. Din loc în loc, se pot pune ouă fierte, întregi, care se apasă pentru a intra complet sub compoziţie.

Tăvile se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 1-1,5 ore, până când drobul este bine legat, iar deasupra este frumos rumenit.

Se serveşte cald sau rece, după preferinţă.

Etichete: drob | ficatei
(43 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • foarte gustos drobul .multumesc pt reteta

  • Ce se intampla cu morcovul acela fiert la inceput? reteta nu zice. eu l-am adaugat la drob. acum se coace,sper sa iasa bine.

  • Excelent!

  • Foarte bun ! Multumim ! Am facut chiar aseara pentru masa festiva de Craciun ! Sarbatori fericite !

  • foarte buna reteta!!!!!!! dietetica si usor de facut. multumesc pt reteta si va doresc sarbatori fericite!!!

  Rețeta mai veche Friptură de miel cu mentă Friptură de miel cu mentă

Rețeta mai nouă   Pască din aluat de cozonac Pască din aluat de cozonac

publicitate
Comentarii (3)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Caietul cu rețete
Hai să gătim
Bucătăresele vesele
Calebatuta.ro