Lipie marocană

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 


Drojdia se freacă cu zahărul.


Se adaugă apa călduţă.


Se toarnă în castronul cu făină.


Se adaugă sarea şi se frământă până se obţine un aluat care să nu se lipească de mâini.


Se împarte aluatul în 8 părţi egale.


Fiecare bucată se întinde cu degetele şi podul palmei, obţinându-se o formă cât mai rotundă.


Se unge cu ulei de măsline şi se presară câte o linguriţă de griş.


Se rulează din margini spre mijloc, rezultând două rulouri.


Apoi se rulează încă o dată.


Se întinde din nou, tot cu mâna (nu se foloseşte sucitorul).


Se pune în tigaia încinsă şi se coace pe ambele părţi.

Pe măsură ce sunt gata se pun într-un prosop de bucătărie curat, pentru a se aburi şi a rămâne moi.

Se servesc cu salată de roşii (sau de vinete) sau în loc pe pâine pentru orice fel de mâncare.


Luna aceasta, provocarea secretă iniţiată de Ama ne-a trimis să navigăm prin Bucătăria Elenei, unde am găsit multe reţete interesante. Dar cum niciodată nu este timp pentru toate, ne-am oprit doar la aceasta.

Etichete: lipie
(3 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Cartofi cu ciuperci şi bulion la cuptor Cartofi cu ciuperci şi bulion la cuptor

Rețeta mai nouă   Plăcintă cu brânză telemea şi iaurt Plăcintă cu brânză telemea şi iaurt

publicitate
Comentarii (4)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Caietul cu rețete
Bucătăresele vesele
Calebatuta.ro