Plăcintă cu brânză telemea şi iaurt

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Pentru umplutură: Brânza telemea se dă prin răzătoarea mare şi se amestecă cu ouăle.



Foile

Făina se amestecă cu apa, oul, oţetul, uleiul şi sarea. Se frământă până se obţine un aluat care să nu se lipească.

Aluatul se lasă să se odihnească timp de 20 de minute, apoi se ia câte o parte din aluat şi se întinde o foaie subţire, pe un blat tapetat cu făină.

Pe jumătate din foaie se întinde o parte din umplutură. Se stropeşte cu 2 linguri de ulei peste toată foaia.

Se îndoaie peste umplutură partea rămasă goală, apoi se strânge uşor cu mâna, formându-se nişte pliuri.

Se taie în bucăţi pe măsura tăvii în care se va coace.


Bucăţile astfel porţionate se aşează într-o tavă unsă cu ulei sau cu untură.

Se continuă la fel până se termină tot aluatul.

Se pregăteşte amestecul de iaurt: ouăle se bat uşor cu un praf de sare, apoi se toarnă peste iaurt. Se încorporează bine.

Acest amestec se toarnă în tava în care am aşezat bucăţile de plăcintă.

Se stropeşte cu 3-4 linguri de ulei şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 45 de minute.

Se serveşte fierbinte sau rece, cu iaurt sau cu dulceaţă, la micul dejun şi nu numai.


Cătălina Zaharescu, unul din bucătarii din spatele blogului kissthecook.ro a lansat provocarea lunii august prin care ne-a sugerat să ne aducem aminte printr-un preparat de momente memorabile din trecut sau să preparăm folosind levănţică. Am ales să prepar ceva care îmi aduce aminte de copilărie, mama ne făcea această plăcintă. Preparată de mine nu cred că va avea vreodată acelaşi gust delicios cum mi-l amintesc ca îl avea plăcinta din copilărie.

Etichete: placinta | branza | iaurt
(29 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Lipie marocană Lipie marocană

Rețeta mai nouă   Pilaf cu spanac Pilaf cu spanac

publicitate
Comentarii (14)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Bucătăresele vesele
Caietul cu rețete
Calebatuta.ro