Ton pane cu legume dulci-acrișoare

Peștele se taie rondele.

Se pregătește un amestec dintr-o lingură de sos de soia, 100 ml vin alb,


50 ml apă și 1 linguriță de curry.


Rondelele se pește se așează într-un vas, iar peste ele se toarnă amestecul de mai sus.


Se lasă să stea cam 2 ore la rece.

Ardeii se taie cubulețe,

prazul se taie și el rondele.

După ce au trecut cele 2 ore, se bat cele două ouă

și se pregătește peștele pane: se dă prin amidon, apoi prin ou


și se prăjește în ulei, pe ambele părți, până se rumenesc. După ce sunt gata, bucățile de pește se scot pe o farfurie cu șervet absorbant.


În aceeași tigaie în care s-au prăjit bucățile de pește se continuă cu legumele. Se adaugă ardeii tăiați cubulețe și prazul


și se lasă să se călească 10 minute.

Se adaugă sucul de roșii, 1-2 linguri de sos de soia,


100 ml vin alb, 1 lingură oțet


și ananasul tăiat cubulețe mici. Se mai lasă să fiarbă 10 minute, acoperit.

La final se adaugă bucățile de pește pane și se mai lasă acoperit pentru 5 minute.

Se poate servi și alături de garnitură de orez.












